Ingezonden persbericht


Datum: 29 september 2009
Bekende Nederlanders steunen Datbedoelik.nl

Vliegende start voor nieuwe kinderzoekmachine!

Datbedoelik.nl, de nieuwe website voor het basisonderwijs, heeft een vliegende start gemaakt: binnen enkele weken zijn er bijna 100.000 zoekopdrachten geweest. Momenteel maken al honderden basisscholen en hun leerlingen dagelijks gebruik van deze gratis en reclamevrije website. Handig op Datbedoelik.nl is de unieke button met link naar de eigen schoolwebsite.

Inmiddels hebben verschillende bekende Nederlanders hun steun toegezegd aan Datbedoelik.nl, waaronder kinderboekenschrijver Paul van Loon, actrice Gaite Jansen (Lover of Loser), Tweede Kamerlid Nicolien van Vroonhoven (CDA) en cabaretier Jochem Myjer. Alle quotes van BN'ers kunt u vinden op de site.

Paul van Loon (kinderboekenschrijver):
"Griezelen is leuk, maar niet op het Internet! Daarom Veilig, Vrolijk en Vriendelijk het Internet op met datbedoelik.nl. Dat Bedoel Ik! Een aanrader voor alle kinderen en alle scholen."

Gaite Jansen (actrice o.a. in Lover of Loser):
"Het vinden van goede en betrouwbare informatie op internet voor bijvoorbeeld werkstukken vind ik altijd erg lastig. Daarom raad ik iedereen op de basisschool aan nu al te leren omgaan met zoekmachines met behulp van Datbedoelik. Dat is een goede voorbereiding op het gebruik van internet in het voortgezet onderwijs!"

Nicolien van Vroonhoven (Tweede Kamerlid CDA):
"Ik steun datbedoelik.nl, omdat het belangrijk is dat kinderen al op jonge leeftijd leren om te gaan met die enorme hoeveelheid informatie die hen via de computer wordt aangeboden. Daar hebben ze op de middelbare school veel profijt van!"

Jochem Myjer (cabaretier):
"Ik hou ervan als dingen snel gaan!
En snel zoeken al helemaal!
Want zoeken is alleen leuk als je
uiteindelijk vindt wat je wilt vinden,
en dat dan heel snel!
Datbedoelik.nl is daar helemaal top in!
Grote groet, Jochem Myjer."

Datbedoelik.nl is startpagina, zoekmachine en schoolsite in één. De site is opgezet om kinderen op een veilige manier wegwijs te maken op het internet. Niet door te werken met filters, maar met een unieke kindvriendelijke zoekmachine, die leerlingen helpt bij het zelfstandig vinden en interpreteren van de juiste informatie.

De populairste kindersites
Doordat kinderen kunnen aangeven in welke groep ze zitten, past de site zich aan aan het ontwikkelingsniveau van het kind. Aan de hand van de optie 'topsites' surfen kinderen snel naar hun favoriete sites. Deze verzameling meest gebruikte websites is samengesteld aan de hand van recent onderzoek. Behalve educatieve informatie, bevat de site ook een verzameling van ruim 1000 veilige en Nederlandstalige online spelletjes.

Unieke koppeling met eigen schoolwebsite

Datbedoelik.nl is de meest complete startpagina voor leerlingen in het basisonderwijs. Op de site zijn de beste websites per schoolvak te vinden en zijn er automatische koppelingen met educatieve sites, zoals Wikikids en Schooltv. Daarnaast is er per zoekterm handige informatie te vinden voor o.a. werkstukken en spreekbeurten. Uiteraard allemaal ingedeeld per leeftijdsgroep. Tot slot is er een unieke koppeling met de eigen schoolwebsite en schoolinformatie, zodat elk kind Datbedoelik.nl makkelijk als handige startpagina voor op school én thuis kan gebruiken.




Ingezonden persbericht