Politie Gelderland-Zuid

Politieonderzoek in Lindenholt na aanhouding verdachte

Nijmegen, 29-09-2009 o De politie heeft maandagavond op twee plaatsen in de wijk Lindenholt een tijdelijke afzetting geplaatst in verband met het nodige onderzoek. Rond 19.25 uur wilden agenten op de Horstacker 14e straat een verdachte aanhouden, die bij zijn poging om te ontkomen een aantal autos raakte. Politieagenten maakten op de Weijbroekweg een einde aan de vluchtpoging en hielden de verdachte, een 29-jarige inwoner van Beuningen, aan.

Op beide locaties zetten agenten de weg (deels) af. Politiemensen van de afdeling VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) deden technisch sporenonderzoek op de aanrijdingslocatie. Ook de recherche was aanwezig. Het verkeer in de wijk ondervond hier vrijwel geen hinder van. Ook het busvervoer kon in afstemming gewoon doorgang vinden. Diverse getuigen hebben zich bij de politie gemeld. Van hen zijn inmiddels, of worden nog, verklaringen opgenomen.

Over de zaak waarvoor de 29-jarige Beuningenaar is aangehouden, volgt later vandaag op deze site een aanvullend persbericht. (08)