Ingezonden persbericht


Persbericht

Hattem, 29 september 2009

Dag van de Ouderen gaat ook in Hattem niet ongemerkt voorbij

Aanstaande donderdag 1 oktober is het weer internationale Dag van de Ouderen. Die dag staat wereld wijd in het teken van de ouderen. Ook de gemeente Hattem draagt jaarlijks haar steentje bij in samenwerking met de ouderenbonden uit Hattem. Dit jaar worden alle bewoners van de Bongerd en Hof van Blom op het gemeentehuis uitgenodigd. Daar worden zij met koffie en taart ontvangen door het college van B&W. Naar verwachting wordt het gemeentehuis bezocht door 75 bewoners. Na het ontvangst krijgen de genodigden een rondleiding door het gemeentehuis waarbij er in het bijzonder stil wordt gestaan bij de oude schoolprenten. De heer Rien Bouw, oud- schooldirecteur van basisschool Het Palet verteld het verhaal dat er te zien is op diverse prenten. Na de rondleiding worden er oude films over Hattem getoond.

Helaas zijn er ook bewoners die niet in staat zijn om naar het gemeentehuis te komen. Voor hen wordt de bijeenkomst gefilmd en DVD gezet zodat ook zij toch een beetje aanwezig zijn geweest. Ook worden zij 's ochtends getrakteerd op een heerlijk stuk taart.

Het ontstaan van de internationale Dag van de Ouderen komt uit 1990. In haar resolutie 45/106 van 14 december 1990, heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de eerste oktober uitgeroepen tot Internationale dag van de ouderen. Hiermee werd gehoor gegeven aan het internationale actieplan over Vergrijzing.


Noot voor redacties