Vestiging Chinees bedrijf BBCA in Tilburg

Het Chinese BBCA, leverancier voor de voedingsmiddelenindustrie, vestigt zich op industrieterrein Kraaiven in Tilburg. BBCA is het eerste Chinese bedrijf in Tilburg. Het bedrijf treft sinds deze zomer de voorbereidingen voor het opzetten van een Customer Service Center en de Europese distributieactiviteiten. Het zal daarbij samenwerken met andere Tilburgse ondernemingen. De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, het in Tilburg Bezoekadres gevestigde Chinese handelskantoor Jiangsu Representative Office, de NFIA (Netherlands Stadhuisplein 130 Foreign, Investment Agency) en de gemeente Tilburg werkten nauw samen om het bedrijf naar Nederland te halen. De komst van BBCA is nog eens definitief bekrachtigd tijdens het Postadres bezoek van de Tilburgse delegatie aan het hoofdkantoor van de onderneming in Bengbu in Postbus 90157 China. 5000 LL Tilburg

BBCA is een dochteronderneming van COFCO Co.,Ltd en is één van de meest Doorkiesnummer vooraanstaande bedrijven in China. Het behoort met ongeveer 9.000 medewerkers tot de 013 542 99 52 500 grootste ondernemingen in het land. BBCA is wereldwijd de grootste (meer dan 200.000 ton op jaarbasis) producent van citric acid. Citric acid is bestemd voor www.tilburg.nl producenten in de voedingsmiddelenindustrie zoals Unilever, Coca Cola en Danone.

Handelsreis China De delegatie die op dit moment in China verblijft, bestaat onder andere uit burgemeester Ruud Vreeman, wethouder van Economische Zaken Joost Möller, Eelko Brinkhoff van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, professor Joop Vianen van de Universiteit van Beleidsontwikkeling Tilburg en afgevaardigden van een aantal Tilburgse ondernemingen. Burgemeester Ruimte en Eco Vreeman en Möller zijn zeer verheugd met de komst van BBCA: "BBCA heeft intensief onderzoek verricht naar de vestigingsmogelijkheden in Europa. Uiteindelijk is gekozen voor Nederland en Tilburg, mede vanwege onze ervaring met grote logistieke bedrijven, de nomie bereikbaarheid over water en spoor en de aanwezigheid van hoogopgeleid personeel."

De directe aanleiding voor het bezoek aan China is een uitnodiging van de burgemeester van de Tilburgse zusterstad Changhzou om deel te nemen aan het internationale economische forum dat de stad organiseert op 27, 28 en 29 september. Voor het forum zijn alle zustersteden van Changzhou uitgenodigd. Het gaat onder andere om steden uit de Verenigde Staten, Finland, Turkije en Zuid Korea. Ruud Vreeman, Joost Möller en Joop Vianen verzorgen ieder een lezing.

Afgezien van Changzhou worden de steden Nanjing, Liyang en Shanghai bezocht. Hier vinden bedrijfsbezoeken, bezoeken aan universiteiten en matchmakingsgesprekken voor Tilburgse ondernemers met Chinese potentiële zakenpartners plaats. Ter plaatse zijn het Nederlandse Consulaat, het Netherlands Business Support Office (NBSO) en het NFIA betrokken.

Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van vastgesteld beleid.



Gemeente Tilburg