Ingezonden persbericht


Poortactie groot succes: verhaal werkgever klopt niet

Werknemers zijn overwerken bij Verti-Kiba meer dan zat Vanochtend voerde CNV Hout en Bouw actie bij de poort van timmerfabrieken Verti-Kiba in Bergambacht. De bond sprak met bijna 100 van de 125 werknemers. Hierbij werd duidelijk, dat de grenzen van hun incasseringsvermogen zijn bereikt.

Cor-Hilde van Beijeren, bestuurder van CNV Hout en Bouw, was bij de actie aanwezig. "De meeste werknemers zijn bang voor hun directie", zegt ze. "Ze beweren, dat de directie zonder meer liegt als zij beweert, dat de medewerkers overwerken op vrijwillige basis. Wie weigert, wordt op kantoor geroepen en stevig toegesproken. De mensen zijn erg boos en pikken het onbetaald structureel overwerk niet langer. Ze willen het niet en waren daarom erg blij met onze actie." Opvallend was de afwezigheid van de directie. "Ze laten de mensen extra vroeg opdraven, maar zelf vinden ze dat blijkbaar te vroeg", aldus Van Beijeren.

Al sinds 1 april werken de mensen bij Verti-Kiba gedurende een uur per dag onbetaald over. Volgens de directie op vrijwillige basis om het bedrijf door een moeilijke periode te helpen; volgens de bond (en de werknemers zelf) onder druk van de directie. De cao verbiedt deze manier van structureel overwerk.

Voor nadere informatie

. Cor-Hilde van Beijeren (bestuurder CNV Hout en Bouw), tel. 06 - 22389528.