Ingezonden persbericht



Groei Marxman Advocaten zet door

Amersfoort, 29 september 2009 - - Marxman Advocaten in Amersfoort heeft wederom haar team uitgebreid. Simone Schippers-Jansen (36) en Saïda Azzaoui (32) zijn respectievelijk als advocaat-medewerker en paralegal Marxman komen versterken.

Simone Schippers brengt als expert binnen de rechtsgebieden aanbestedingsrecht, contractenrecht, mededingingsrecht en ondernemingsrecht ruime ervaring en knowhow mee en gaat zich binnen Marxman bezighouden met de juridische advisering en dienstverlening binnen deze gebieden.

De afgelopen jaren heeft Schippers vele cliënten bijgestaan bij het aanvechten van gunningsuitslagen van aanbestedingen. Ook heeft zij overheden geadviseerd bij het verzelfstandigen van bepaalde activiteiten. Daarbij loopt de advisering uiteen van de relevante aanbestedingsrechtelijke voorwaarden, de keuze voor de op te richten rechtspersoon tot de bevoegdheidsverdeling binnen die rechtspersoon, staatssteun en mededingingsrecht. Schippers adviseert ondernemingen over naleving van de mededingingsregels en zij staat ondernemingen bij die worden geconfronteerd met schendingen van de mededingingswet. Binnen het contractenrecht spitst Schippers zich in het bijzonder toe op distributierecht.

"Ook op dit gebied zijn er voor cliënten vele mogelijkheden te creëren en te benutten. Ik zie er naar uit om bij Marxman deze specialismen verder uit te bouwen en klanten bij te staan en te adviseren over bijvoorbeeld agentuur, exclusieve distributierechten en selectieve distributievoorwaarden. Bovendien vormen het opstellen van overeenkomsten en de begeleiding en advisering van cliënten in geval van niet-nakoming of beëindiging van overeenkomsten ook een belangrijk onderdeel van mijn nieuwe praktijk", stelt Simone Schippers.

Simone Schippers is ruim zeven jaar actief in de advocatuur en was voorheen werkzaam bij Eversheds Faasen en De Brauw Blackstone Westbroek. Bij beide kantoren bediende Schippers zowel nationale als internationale ondernemingen.

Saïda Azzaoui is in dienst getreden als fulltime paralegal en beschikt over ruime werkervaring op het gebied van arbeids- en ambtenarenrecht. Azzaoui is negen jaar werkzaam als jurist en heeft gedurende haar loopbaan onder meer gewerkt als interim jurist voor ABVAKABO-FNV. Daarvoor is zij werkzaam geweest voor het CNV en de Rijksoverheid. Binnen Marxman is zij hoofdzakelijk werkzaam voor de sectie Arbeid & Organisatie.

Marxman Advocaten, Computerweg 1E, 3821 AA Amersfoort T: + 31(0) 33 450 80 00, E: info@marxman.nl, www.marxman.nl

Over Marxman Advocaten
Marxman Advocaten uit Amersfoort richt zich op begeleiding en advisering op strategisch niveau, het geven van op maat trainingen en procesbijstand. Het kantoor is een sterke speler in de regio, met een internationale focus. Marxman kiest voor branche- en klantgericht ondernemen vanuit de visie dat bedrijven advocaten willen die zich verdiepen in de klantorganisatie, meedenken en proactief zijn. De kern is te komen tot een vernieuwende aanpak die resulteert in de beste oplossing voor de klant. Specialisaties zijn: Arbeid & Organisatie, Ondernemingen, Vastgoed & Overheid, Gezondheidszorg, Bank & Effecten, Credit Management, Insolventie, Intellectueel Eigendom & ICT, Sport & Leisure en Internationale Betrekkingen. Tot de klantenkring behoren middelgrote en grote ondernemingen, (semi) overheden en non-profit organisaties verspreid over Nederland. Wereldwijd kan Marxman klanten terzijde staan in samenwerking met haar buitenlandse kantoren van het Consulegis-netwerk. Op het gebied van onder meer ruimtelijke ontwikkeling, aanbesteden, veiligheid en gezondheid is Marxman nauw betrokken bij overheidsprojecten. Het kantoor maakt tevens deel uit van het Legal Network van Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en van Sport & Zaken. Meer informatie: www.marxman.nl.