Ingezonden persbericht


MAB Development en INHolland Alkmaar gaan voor nieuwbouw

Maandag 28 september 2009 hebben MAB Development en Hogeschool INHolland een intentieovereenkomst getekend op het gemeentehuis van Alkmaar. Partijen zijn overeengekomen de haalbaarheid te gaan onderzoeken voor de nieuwbouw van de hogeschool (15.000 m2). Dit is onderdeel van de winkelontwikkeling van MAB Development (36.000 m2) op het terrein van de voormalige Ringersfabriek in Overstad Alkmaar. In 2008 heeft MAB Development het terrein van de oude Ringersfabriek gekocht.

De verhuizing van de hogeschool naar het centrum biedt grote sociaal-economische mogelijkheden voor de stad. Het is een win-winsituatie voor Hogeschool INHolland en gemeente Alkmaar. Alkmaar wil zich meer profileren als 'kennisstad'. Studenten en medewerkers gaan bij doorgang van het nieuwbouwproject meer dan daarvoor onderdeel uitmaken van de binnenstad. De hogeschool wil graag in het centrum van de stad en dichtbij openbaar vervoer aanwezig zijn. De betrokken partijen zien door de combinatie de mogelijkheid om een brug te slaan met de oude binnenstad. Met deze ontwikkeling wordt Alkmaar Overstad een nieuw kloppend hart gegeven.

Programma

De nieuwbouw voor Hogeschool INHolland Alkmaar bedraagt ca. 15.000 m2. Voor de parkeerplaatsen worden afspraken gemaakt met MAB over medegebruik van de 400 parkeerplaatsen boven het winkelcentrum. MAB heeft overleg met een derde partij over 60 eenheden studentenhuisvesting. Voor de winkelontwikkeling is een samenwerking tussen MAB Development en IPMMC (eigenaar van 18.000 m2 winkels, Noorder Arcade) gesloten voor ca. 45.000 m2.

Betrokken partijen
Architect nieuwbouw INHolland: Rietveld Architects LLP (New York).

Hogeschool INHolland
Op negen locaties, verspreid over de hele Randstad, biedt Hogeschool INHolland negentig bacheloropleidingen aan op elk denkbaar gebied: van gezondheidszorg tot economie, en van techniek tot lerarenopleiding. Wie kiest voor Hogeschool INHolland, kiest voor een onderwijsinstelling met tweeëndertig lectoraten, meer dan 30.000 studenten van meer dan 110 nationaliteiten, en 2800 medewerkers. Onze studenten krijgen veel aandacht en hebben directe en persoonlijke contacten met hun docenten. Ze profiteren van de voordelen van een grote hogeschool: goede ICT-voorzieningen, moderne gebouwen en veel lesuren.

MAB Development

MAB Development - onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep - heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en Frankrijk en richt zich op de ontwikkeling van multifunctionele projecten. De organisatie werkt als partner samen met publieke en private partijen om te komen tot geïntegreerde oplossingen voor binnenstedelijke projecten waarin wonen, winkelen, werken en parkeren samenkomen. Kennis van de markt en ervaring als creatieve conceptontwikkelaar zijn hierbij belangrijke instrumenten.