Ingezonden persbericht


Heroverweging voornemen van hoog niveau-renovatie

Wooncompagnie onderzoekt mogelijkheden

vervangende nieuwbouw aan Havenstraat

Wooncompagnie gaat het aanvankelijke voornemen om een zogeheten hoog niveau-renovatie uit te voeren in de woningen aan de Havenstraat in Middenmeer heroverwegen. Uit een uitgebreid bouw- en woontechnisch onderzoek is gebleken dat hoog niveau-renovatie zeer hoge inspanningen vergt en niet tot de gewenste resultaten lijkt te leiden. In dat kader onderzoekt Wooncompagnie de mogelijkheden van vervangende nieuwbouw op deze locatie.

Wooncompagnie heeft in de woningen aan de Havenstraat in de afgelopen periode een bouw- en woontechnisch onderzoek uitgevoerd. Doel van dit onderzoek was een antwoord te krijgen op de vraag of een ingrijpende renovatie van de woningen een verstandige beslissing zou zijn. De resultaten van het onderzoek zijn inmiddels bekend.

Uit het bouwtechnisch onderzoek blijkt dat de staat van de woningen zeer matig is. De renovatiewerkzaamheden die noodzakelijk zijn om de woningen weer voor langere tijd geschikt te maken als kwalitatief goede huurwoning, zullen ook een zeer grote inspanning vergen.

Afmetingen bad- en woonkamer blijven beperkt
Vanuit woontechnisch perspectief zijn ook duidelijke conclusies uit het onderzoek naar voren gekomen. Zo is vastgesteld dat de afmetingen van de badkamer en woonkamer ook na hoog niveau-renovatie beperkt blijven. Verder is gebleken dat de geluids- en warmte-isolatie van de woningen slecht is. Na een hoog niveau-renovatie voldoet de isolatie echter nog steeds niet aan hedendaagse normen.

Luisteren naar huurders
Naast de resultaten van het bouw- en woontechnisch onderzoek luistert Wooncompagnie graag naar de wensen van huurders. Wooncompagnie heeft in de afgelopen periode verschillende signalen van bewoners ontvangen waaruit blijkt dat er steeds meer draagvlak is om de huizen geheel te vervangen.

De resultaten van het grootscheepse onderzoek en de signalen van huurders hebben Wooncompagnie doen besluiten het aanvankelijke voornemen van hoog niveau-renovatie te heroverwegen en de mogelijkheden van vervangende nieuwbouw onder de loep te nemen.


---- --