Ingezonden persbericht


FREESONICA+ - Freesonica gaat een grote stap verder. Ilanois en Greyline winnen pitch!

Waarom Freesonica+?
Freesonica gaat deze keer iets doen wat ontbreekt en dus moet gebeuren: twee ex-Freesonica bands krijgen een zeer intensief begeleidings- en ondersteuningstraject aangeboden. Deze twee bands zijn geselecteerd op basis van een projectplan en een pitch. De bands Ilanois en Greyline zijn de winnaars van de pitch en krijgen langere tijd intensieve begeleiding op meerdere gebieden.

Het begeleidings- en ondersteuningstraject gaat écht uit van de specifieke wensen en doelen van de bands, zoals geformuleerd in hun projectplan. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan gerichte ondersteuning op het gebied van management/podiumpresentatie/marketing m.b.v. professionals, ondersteuning bij en het regelen van boekingen (eigen shows, support-shows, tour) of het vinden van een boekingskantoor, maar ook hulp bij het opnemen en uitbrengen van een single/EP/CD en het vinden van een geschikte producer/label/publisher. Wat de band zélf wil (met gezond realisme).

Samen met professionals uit het veld en gerenommeerde organisaties gaat de Freesonica crew er 200% voor om de doelen en wensen van de bands te realiseren!

Freesonica zelf is al een opvallend project, waarbij jaarlijks drie talentvolle Friese popacts begeleid worden, zodat ze op een professionele manier kunnen opereren binnen het Nederlandse clubcircuit. Oud-deelnemers aan Freesonica zijn onder andere Daily Bread, Pioneers of Love en New Killer. Het hoofddoel van Freesonica is Friese bands handvaten en ondersteuning aan te reiken gericht op professionalisering, naamsbekendheid en meer optreedmogelijkheden, ook buiten de regio. Er zijn verschillende aandachtspunten binnen het project: coaching en begeleiding op het gebied van management, podiumpresentatie, promotie en communicatie, een tour met toursupport, cd-opnames en een cd-release.

Gezien het huidige niveau van de bands die hebben deelgenomen aan het project, kun je gerust zeggen dat Freesonica een formule voor succes heeft ontwikkeld! Met Freesonica+ gaat het team nog een stap verder om de bands nog een niveau hoger te brengen.

Meer info?
www.freesonica.nl
www.myspace.com/freesonica
freesonica.hyves.nl