Securex breidt uit in het bedrijvenpark 'Les Collines de Wavre'

29/09/2009 11:00

FL CONSULT

Codic België heeft met HR-dienstengroep Securex onlangs een huurovereenkomst ondertekend voor een kantooroppervlakte van 1.700 m² in het P1-gebouw van de vijfde fase van het bedrijvenpark "Les Collines de Wavre".

Voor deze vijfde fase van "Les Collines de Wavre" gaat het, na de Bank Degroof, om een tweede tophuurder. Securex huurt nu reeds het gebouw dat in de maand oktober zal worden opgeleverd.

Securex breidt uit in het bedrijvenpark

"Les Collines de Wavre", een ontwikkeling van Codic België

Codic België heeft met HR-dienstengroep Securex onlangs een huurovereenkomst ondertekend voor een kantooroppervlakte van 1.700 m² in het P1-gebouw van de vijfde fase van het bedrijvenpark "Les Collines de Wavre".

Voor deze vijfde fase van "Les Collines de Wavre" gaat het, na de Bank Degroof, om een tweede tophuurder. Securex huurt nu reeds het gebouw dat in de maand oktober zal worden opgeleverd.

Er zijn momenteel besprekingen aan de gang voor de verhuur van een volledig derde gebouw met een internationale huurkandidaat.

Philippe Weicker (Algemeen Directeur van Codic België) verklaart: "Waals Brabant, dat de tweede grootste perifere tertiaire markt van Brussel (na Zaventem) vormt met een vastgoedpark van 350.000 m², is ook een van de meest performante aangezien het leegstandpercentage slechts 8% (5% in Waver) bedraagt, tegenover 11% in Brussel en 21% in Zaventem. Dit succes wordt verklaard door het feit dat de projecten worden ontwikkeld in opeenvolgende fasen die overeenstemmen met een markt die al drie jaar lang in volle expansie is.

Gelijktijdig stelt deze ondertussen mature markt nieuwe gebouwen van het type A voor; gebouwen die zijn aangepast aan de noden van de bewoners op vlak van doeltreffendheid, flexibiliteit en rationeel energieverbruik, met huurprijzen die niet meer bedragen dan ¤ 145/m²/jaar."

Securex, dat in België marktleider is op het gebied van HR-dienstverlening, breidt uit in de "Zoning Nord" van Waver en zal in januari 2010 haar kantoor verhuizen van "Square Lavoisier" naar "Les Collines de Wavre".

De groep, die al 15 jaar aanwezig is in Waver, heeft deze beslissing genomen om zo haar dienstenaanbod aan de klanten van de regio uit te breiden en het werkkader voor haar personeel te verbeteren.

Remy Reding, Regionaal Directeur Namur-Wavre van Securex bevestigt:

"De regio Waver is een economische activiteitenzone in volle expansie. Het was van groot belang om onze lokale verankering te versterken. We hebben ervoor geopteerd te verhuizen naar een groter en moderner gebouw om zo de kwaliteit van het onthaal te verbeteren en het gepersonaliseerde advies te versterken. Het is namelijk zo dat particulieren, zelfstandigen en bedrijfsleiders - van zowel KMO's als van grote ondernemingen - begeleid worden door een adviseur die hen bijstaat in de verschillende fasen van de evolutie van hun situatie of van hun onderneming."

Met deze verhuis speelt Securex ook in op de evolutie van de behoeften die geuit worden door haar personeel op het vlak van flexibiliteit van hun werkplaats, van mobiliteit en van welzijn. Het nieuwe kantoorconcept van Securex, waarin flexibiliteit een belangrijke rol speelt, werd gedeeltelijk ontworpen op basis van het concept "dynamic office". Dankzij deze inrichting wordt een betere bezetting mogelijk gemaakt en bijgevolg ook een optimalisatie van de gebruikte ruimte. Het kantoor van 1.700 m² zal bijna 75 medewerkers kunnen tewerkstellen in optimale werkomstandigheden, in overeenstemming met de strategie van de groep: "the employer of choice" zijn en blijven.

Het kantoor van Waver biedt het volledige dienstengamma aan op het vlak van het beheer van menselijk kapitaal: gaande van een ziekenfonds, erkend ondernemingsloket, loonadministratie, juridisch advies, kinderbijslagfonds tot aangepaste verzekeringsproducten en specifiek advies inzake rekrutering, health & safety, talent management en personeelsonderzoek voor zelfstandigen en ondernemingen.

De samenwerking met Codic, promotor van het business centrum "Les Collines de Wavre" is uitstekend en constructief. Remy Reding: "Met Codic zijn we een echt win-win-partnerschap aangegaan."

Over het project

Het "Parc des Collines" is gelegen ten noorden van Waver, langs de Chaussée des Collines, waar de werkzaamheden voor de wegverbreding van 2 naar 4 baanvakken nu volledig voltooid zijn. De nabijheid van de autosnelweg E411 maakt het mogelijk om Brussel en de luchthaven te bereiken in slechts 20 minuten en Namen ligt op slechts 30 minuten rijden.

Het Business Park wordt ontwikkeld sinds 1995 in vijf opeenvolgende fasen en telt vandaag een totaal kantooroppervlakte van zo'n 35.000 m². De vier eerste fasen zijn volledig bezet. De vijfde fase wordt op dit moment afgerond: ze zal 10.500 m² kantoren omvatten, verdeeld over drie gebouwen, tegen oktober 2009.

Net zoals de vorige fasen, werd deze fase ontworpen door het architectenkantoor Groep GS rond Patrick van der Straeten.

In de site werd een dienstencentrum geïntegreerd om zo het praktische bijstandskarakter aan de ondernemingen te versterken. Het omvat een snackbar en een kopieercentrum.

Over Securex

Securex biedt specifieke expertise, advies en innovatieve oplossingen in alle domeinen van het beheer van het menselijk kapitaal. Tot zijn klantenportfolio behoren particulieren, starters en zelfstandigen, maar ook kleine, middelgrote en grote ondernemingen.

In mei 2009 herpositioneerde Securex zijn merk, met een vernieuwd logo, de baseline 'human capital matters' en 6 kerncompetenties: HR Services, Health & Safety, HR Insurance, HR Consulting, Social Admin en HR Research. Securex biedt een brede waaier aan producten en diensten, gaande van een ziekenfonds voor particulieren, loonadministratie en aangepaste verzekeringsproducten tot en met specifiek advies inzake rekrutering, health & safety, talent management en personeelsonderzoek voor zelfstandigen en bedrijven.

Securex behaalde in 2008 een omzet van 220 miljoen euro. In België telt Securex 1.500 medewerkers verdeeld over 26 regionale kantoren. Zij verzorgen de dienstverlening voor meer dan 150.000 particulieren en bedrijven, voor meer dan 110.000 zelfstandigen en voor 5.400 bevoorrechte partner-boekhouders, -makelaars en -accountants. Securex is eveneens actief in Luxemburg en Frankrijk.

Over Codic:

Codic International is sinds 1970 actief als promotor van onroerend goed.

De ontwikkelingen van de groep zijn gericht op multifunctionele projecten, kantoren, zakenparken en winkelcentra op Europees niveau.

Elk project van Codic wordt gekenmerkt door een uitstekende situatie, een kwaliteitsvolle planning, een architecturale identiteit, het gebruik van technologieën van hoge kwaliteit, het in aanmerking nemen van de duurzame dimensie en een verzorgde landschappelijke aanleg.

Codic ontwikkelt zijn kennis in België, het Groothertogdom Luxemburg, Frankrijk, Hongarije, Roemenië en Spanje.

In de afgelopen tien jaar werd ongeveer 1 miljoen m² ontwikkeld.