Ingezonden persbericht


Amsterdam, 22 september 2009
ORKATER/DE NIEUWKOMERS op locatie in Zendgebouw Radio Kootwijk

Orkaters Nieuwkomer Via Berlin speelt hun voorstelling Een Mond vol Zand van 20 t/m 23 oktober in het Zendgebouw van Radio Kootwijk, aanvang 20.30 uur. De voorstelling was deze zomer al te zien in een duinpan op het theaterfestival Oerol. De theaterversie ging op 10 september in première en tourt tot november langs de kleine zalen.

In een Mond vol Zand vindt een jonge wanhopige vrouw haar man, een spoorloos verdwenen oorlogsjournalist, terug midden in een woestijn: uitgemergeld, gedesoriënteerd, verwilderd en bij een andere vrouw? Hij herkent haar niet, ze moet het doen met de Afghaanse vrouw die voor hem zorgt, die wel dichtbij hem mag komen en hem mag aanraken. De westerse vrouw probeert alles om contact met haar man te krijgen en te achterhalen wat er gebeurd is. Alleen in een immense zandbak.

Vanuit Radio Kootwijk werden vanaf 1923 de radiografische en telefoonverbindingen gelegd met Nederlands Indië. Het zendstation is in 2003 overgedragen aan de staat en wacht sindsdien op een nieuwe bestemming. Momenteel biedt het monumentale Zendgebouw ruimte aan bijzonder culturele activiteiten. Het imposante gebouw dat midden in een kwetsbaar stuifzand- en heidegebied ten westen van Apeldoorn ligt, roept een bijzondere sfeer op. Voor Orkater was dit de reden voor deze unieke locatie te kiezen.

Orkater is in 2006 gestart met De Nieuwkomers: jonge professionele theatermakers krijgen de gelegenheid om binnen Orkater hun eigen muziektheatervoorstelling te maken. Via Berlin is het gezelschap van actrice Dagmar Slagmolen en muzikante Rosa Arnold. Zij maken gebruik van klassieke- en zelfgeschreven muziek voor viool, cello, percussie, zand, plastic en zang. Orkater/De Nieuwkomers wordt financieel mogelijk gemaakt door het VSBfonds en het Nederlands Fonds voor de Podiumkunsten+.

data di 20, wo 21, do 22, en vrij 23 oktober 2009 aanvang 20.30 uur
locatie Zendgebouw Radio Kootwijk, Radioweg 1 in Radio Kootwijk (gemeente Apeldoorn) Het Zendgebouw is niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Wilt u gebruik maken van een gratis pendeldienst vanaf Centraal Station Apeldoorn? Geeft u dit dan aan bij uw bestelling.

Kaartverkoop op locatie Radio Kootwijk
Voor het reserveren van kaarten (á ?15,-) stuurt u een e-mail naar publiciteit@orkater.nl. Vermeld in uw e-mail, uw naam, telefoonnummer, de datum van de voorstelling en het gewenste aantal kaarten. Afrekenen doet u contant bij de kassa van Zendgebouw Radio Kootwijk op de avond van de voorstelling.

Kijk voor meer informatie, speellijst en foto's op www.orkater.nl. Informatie over de publieksactiviteiten in Radio Kootwijk en een goede routebeschrijving vindt u op www.uitopradiokootwijk.nl