Ingezonden persbericht


SHL lanceert baanbrekende persoonlijkheidsvragenlijst in 31 talen

De nieuwe OPQ32r is twee keer zo snel af te ronden en nauwkeuriger

Utrecht, 29 september 2009: SHL, wereldwijd marktleider in talent management oplossingen, introduceert OPQ32r, de volgende generatie van haar internationaal erkende Occupational Personality Questionnaire, OPQ. De nieuwe persoonlijkheidsvragenlijst maakt gebruik van de nieuwste ontwikkelingen in testtheorieën en zorgt er voor dat, naast een grotere nauwkeurigheid, de beoordeling twee keer zo snel is als bij de vorige versie.

Door een beter besef van het besluitvormingsproces waar kandidaten doorheen gaan bij het beantwoorden van een persoonlijkheidsvragenlijst, is SHL in staat geweest om het aantal beweringen per vraag van vier tot drie terug te brengen. Dit vermindert niet alleen de lengte van de vragenlijst tot slechts 25 minuten, maar maakt het ook minder complex om in te vullen.

Vanuit het werkgevers perspectief biedt de OPQ32r ook meer duidelijkheid met betrekking tot het profiel van een individueel persoon. Het is nu ook totaal onmogelijk geworden een 'nep' profiel te laten ontstaan in hun vragenlijst.

David Leigh, CEO van SHL Group, verklaarde: "Met de OPQ32r creëren wij een betere algemene ervaring voor de kandidaat en op hetzelfde moment leveren wij een krachtige en meer nauwkeurige persoonlijkheidsvragenlijst. Het beste van beide werelden. Daarnaast maakt het nieuwe assessment instrument het nog sneller en gemakkelijker voor werkgevers om de juiste mensen voor de juiste functies in hun organisatie te selecteren," aldus David Leigh.

De OPQ32r is online beschikbaar in 31 talen via het geavanceerde online 'SHL On Demand' systeem en via SHL's bureau service. Dit stelt kandidaten in staat het assessment altijd en overal te voltooien. De OPQ32r is volledig compatibel met oudere versies van de OPQ32 waardoor klanten gebruik kunnen maken van vergelijkbare resultaten, inclusief het brede scala aan rapporten, beschikbaar voor gebruik door HR-professionals, lijnmanagers en kandidaten.


- Einde Persbericht -

SHL Group, wereldwijd marktleider in oplossingen talentbeoordeling op de werkplek, ondersteunt organisaties bij de selectie en ontwikkeling van mensen op alle niveaus en in alle sectoren.

Het bedrijf is actief in meer dan 50 landen en in meer dan 30 talen, SHL biedt 's werelds grootste portfolio van online evaluatie-instrumenten en levert innovatieve benaderingen om organisaties te helpen de productiviteit te verhogen, toekomstige leiders te identificeren en een voordeel op concurrentie te behalen door betere prestaties van mensen. Tot en met 30 juni 2009, heeft SHL wereldwijd meer dan vijf miljoen online evaluaties afgeleverd. SHL werkt met duizenden organisaties wereldwijd, waaronder 80% van de FTSE 100 en 60% van de Fortune 500. Voor meer informatie, bezoek www.shl.com.