Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 september 2009

Twee jongens aangehouden voor mishandeling en bedreigingen

Enschede

Twee 16-jarige jongens uit Enschede werden maandag 28 september aangehouden, omdat zij op 6 september een 15-jarige jongen hadden mishandeld en sindsdien de jongen bedreigden via Internet. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van het politieonderzoek werd het tweetal aangehouden. Ze zullen worden voorgeleid bij Justitie. (2009037154)

Drugsdealer aangehouden
Enschede
Een 20-jarige man uit Rotterdam werd maandagmiddag om 15.00 uur aangehouden. Een oplettende politieagent zag dat een drugsdeal gaande was op de Haaksbergerstraat in Enschede. Een 20-jarige man uit Rotterdam bood drugs aan. Hij is op heterdaad aangehouden. Tijdens fouillering bleek de man drugs bij zich te hebben. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009037154)

Hennepplantage ontdekt

Hengelo

Naar aanleiding van een onderzoek werd op maandag 28 september een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Telgen in Hengelo aangetroffen.

Op maandagavond 28 september omstreeks 21.00 uur werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen op de Telgen in Hengelo. In een woning werden in totaal 614 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. Tegen de eigenaar van de hennepkwekerij zal proces-verbaal worden opgemaakt (2009037279)

Bromfietser gewond na aanrijding Losser
Een 17-jarige bromfietser uit Losser raakte na een aanrijding met een automobilist gewond .

Maandag 28 september omstreeks 09.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Oldenzaalsestraat in Losser. Bleek dat een 56-jarige automobilist uit Emmen vanuit een inrit de parallelstraat naast de Oldenzaalsestraat over wilde steken. Hierbij zag hij een van rechts komende 17-jarige bromfietser uit Losser over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 17-jarige werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2009036942)

Scootmobielrijdster gewond na éénzijdige aanrijding Rijssen
Een 68-jarige vrouw uit Rijssen raakte maandag 28 september gewond na een éénzijdige aanrijding op de Baankamp in Rijssen. De vrouw reed met haar scootmobiel over een oneffenheid en sloeg om. Daarbij raakte de scootmobiel een geparkeerde auto. De vrouw raakte gewond door de val. Zij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2009037108)