Ingezonden persbericht



Kees Zwemmer Director of Food & Beverage bij Hotel de l'Europe

Amsterdam, september 2009 - Hotel de l'Europe heeft Kees Zwemmer als Director of Food & Beverage aangesteld. Met een breed scala aan internationale F&B ervaring achter zijn naam is hij een uiterst geschikte kandidaat voor deze functie. Zwemmer trad per 24 augustus 2009 in dienst.

Kees Zwemmer studeerde aan de Hotelschool in Den Haag- de Internationale Hogeschool voor Hotel Management. Inmiddels is hij een gerenommeerde speler op het gebied van de internationale hotellerie.

Zwemmer werkte in hotels in Europa, Azië en Amerika als Director of Restaurants en Director of Food & Beverage en ontwikkelde zich in het openen van restaurants. Zo leidde hij grote renovaties en heropeningen bij het mooie LeSPORT in Saint Lucia, The Yale Club of New York City, Westin Hotels & Resorts en meest recentelijk als Director of Food & Beverage, Omni Hotels in New York.

Zwemmer heeft in het bijzonder veel kennis op het gebied van herpositionering, het ontwikkelen van nieuwe restaurantconcepten en het openen van nieuwe vestigingen. Gezien de toekomst plannen een waardevolle toevoeging aan het team van Hotel de l'Europe. Nu met 7 zalen: Freddy's bar, Restaurant Excelsior, Brasserie Le Relais en op mooie dagen het mooiste restaurant aan het water La Terrasse een relevante speler op de Amsterdamse vergader- , lunch- en dinermarkt. Bovendien worden er volgend jaar 5 extra zalen geopend in de nieuwe vleugel.

'Kortom: werk aan de winkel', aldus hotellerie- professional Zwemmer. 'Ik ben onder de indruk van het talent en de passie in huis als ook het niveau dat we nu al bieden met ons F&B product. Ik wil dit graag verder uitbouwen en samen met het team hier en daar een nieuwe toon zetten. Spraakmakend en toonaangevend. Dat is onze toekomst!'.

Hotel de l'Europe ligt in het centrum van Amsterdam aan de Nieuwe Doelenstraat 2-14. Het hotel (21 éénpersoonskamers, 56 tweepersoonskamers, 17 junior suites, 5 suites en één bruidssuite) is lid van The Leading Hotels of the World. Het restaurant Excelsior is lid van de Alliance Gastronomique, een samenwerkingsverband van 37 toprestaurants in Nederland en België. Hotel de l'Europe staat voor 110 jaar historie, traditie en stijl en maakt van gastvrijheid een kunst. Bel voor reserveringen naar 020-53 11 779 of zie voor meer informatie www.leurope.nl.

Noot voor redacties