Ingezonden persbericht



Installatie- en isolatiebranche werkt met arbocatalogus aan veiligheid

De installatie- en isolatiebranche heeft een belangrijke stap gezet naar veiliger werken. De branche werkt al geruime tijd aan een 'arbocatalogus', die het werk in de branche beter en veiliger moet maken. Inmiddels heeft de Arbeidsinspectie twee onderwerpen uit de catalogus goedgekeurd: 'werken op hoogte' en 'werken (z)onder spanning'.

Gerard van Dijk van CNV Metaaltechniek is tevreden over de vorderingen. 'Het is goed om met alle partijen, werkgevers en bonden, te werken aan de catalogus. We willen graag meer aandacht voor een veilige en gezonde werkomgeving. De arbocatalogus is daar een prima middel voor.'

Volgens Van Dijk ligt er nu een goed begin, maar is de arbocatalogus nog niet klaar. "We gaan nu verder met een paar andere belangrijke onderwerpen, zoals fysieke belasting en werkdruk."

De Arbocatalogus is speciaal voor en door de branche geschreven. In de catalogus staan allerlei afspraken en praktische oplossingen voor gezond en veilig werken. Met behulp van dit kosteloze en digitale instrument kunnen werkgevers en werknemers dit doel eenvoudig en volgens de regels van de Arbowet bereiken. Er zijn ook passende hulpmiddelen aan de Arbocatalogus toegevoegd. Zo is er een breed aanbod van toolboxen voor diverse risico's. Al deze informatie is inmiddels te vinden op de bijbehorende website www.ii-mensenwerk.nl.

Het project I&I Mens en werk is ook aanwezig op de Elektrotechniekbeurs, die deze week wordt gehouden in de Utrechtse Jaarbeurs. Deze beurs op het gebied van elektrotechniek en innovaties is met ruim 400 exposanten een toonaangevende vakbeurs voor de branche.




Ingezonden persbericht