Ingezonden persbericht


Kamer van Koophandel Nederland

'Iedereen moet zich aan de wet houden...': Economische Zaken eerste departement in Handelsregister Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken, heeft vandaag zijn ministerie geregistreerd in het Handelsregister. Daarmee is Economische Zaken het eerste geregistreerde departement sinds de nieuwe Handelsregisterwet van kracht is (1 juli 2008). Volgens deze wet moeten ook overheden zich registreren. Met deze handeling roept de bewindsman nieuwe inschrijvers op, om zich vóór 31 december 2009 in te schrijven in het Handelsregister.

Op 31 december 2009 zijn alle ondernemingen en rechtspersonen in Nederland bij wet verplicht om ingeschreven te staan in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Van straatventer tot notaris, van maatschap tot ministerie en van arts tot vereniging van eigenaars. Het Handelsregister wordt dé basisregistratie van ondernemingen en rechtspersonen in Nederland. De Kamer van Koophandel voert de wet uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Tijdens de inschrijving bij de Kamer van Koophandel Den Haag, gaf de bewindsman aan dat 'iedereen zich aan de wet moet houden, dus ook EZ heeft aan zijn wettelijke plicht voldaan'.

Handelsregister
De Kamer van Koophandel registreert in het Handelsregister elke onderneming of rechtspersoon die zich in Nederland vestigt. Het Handelsregister zorgt hiermee voor een actueel en transparant overzicht van het bedrijfsleven en overige economische activiteiten in Nederland. Daarnaast geeft de KvK voorlichting aan beginnende ondernemers, informeert bestaande bedrijven en stimuleert de economie met het initiëren en coördineren van (regionale) projecten. Zo kunnen ondernemers verder komen met ondernemen.

Noot voor redacties

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht