Politie Zeeland


O-3099-2009 Vier winkeldievegges aangehouden
Vanmiddag zijn door agenten van de Zeeuwse politie in een winkel in de Ganzepoortstraat in Goes vier winkeldievegges aangehouden.
Door beveiligers van V&D was gezien dat de vier gestolen goederen in de achterbak van hun auto legden. Zij zijn de dames onopvallend gevolgd en zagen ze nog meer winkels in de binnenstad van Goes in gaan. Zij hebben de politie gewaarschuwd die ze in een kledingzaak heeft aangehouden. De auto van één van de dames is overgebracht naar het politiebureau. Daar werd de auto grondig onderzocht. In de auto werden gestolen goederen uit verschillende winkels aangetroffen. De dames hadden zeker een stuk of vijf winkels in Goes bezocht. De verdachten betroffen Bredase dames in leeftijd variërend van 21 tot 52 jaar. Eén verdachte van 47 jaar oud is in verzekering gegaan, omdat zij al vaker met de politie in aanraking was geweest voor het plegen van winkeldiefstal. De rest van de dames is weer in vrijheid gesteld. Hun buit bestond uit kleding en cosmetica.

W-3100-2009 Personenauto crasht in juist gerepareerd hek
Gisteravond is omstreeks 22.30 uur een motorrijder onderuit gegaan tegen hekken aan de Ritthemsestraat in Oost-Souburg.
Door deze aanrijding was het hek vernield en vandaag waren werklui juist gereed met het herstel van het hek. Zij ruimden nog wat laatste dingetjes op en stonden op het punt van vertrek, toen hun werkdag om 14.30 uur ineens opnieuw begon. (Zo leek het althans.) Tot hun grote verbazing zagen zij namelijk een personenauto op precies dezelfde plek het hek inrijden!

Even tevoren hadden surveillerende agenten van de Zeeuwse politie de bestuurder van deze auto met een handgebaar nog te kennen gegeven dat hij wat rustiger moest gaan rijden. De auto kwam hen namelijk tegemoet in de Ritthemsestraat en had er behoorlijk de vaart in. Een tiental meters verderop werden de agenten aan de kant gezet door een automobilist. Die vertelde hen dat de auto die zojuist langs hen was gescheurd een aanrijding had veroorzaakt en hierna was doorgereden. De agenten aarzelden geen moment en hebben via de mobilofoon doorgegeven dat de andere agenten op straat moesten uitkijken naar de snelle auto.

Heel toevallig reed net op dat moment een motoragent langs de bedoelde auto. Hij is omgekeerd en is de auto achterna gereden. De bocht die volgde aan het eind van de straat bleek net iets te scherp voor de snelheid die de auto op dat moment had. De bestuurder kon het niet meer op tijd aangestuurd krijgen en belandde dus in het hek. Zo konden de reparateurs van het hek weer van voren af aan met hun werk beginnen...

De personenauto is weggesleept door een takelbedrijf en de verdachten, een 38-jarige Vlissingse bestuurder en een 20-jarige bijrijder uit Vlissingen, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de bestuurder nog tot eind november niet in een auto mocht rijden, omdat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Ook bleek de man twee aanrijdingen te hebben gehad. Hij zat ook nog eens dronken achter het stuur. Uit een blaastest bleek dat hij vier keer teveel had gedronken. Tegen 20.00 uur zijn beide mannen weer in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.