Ingezonden persbericht


Eerste genomineerde BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2010 bekend Sarah Moeremans neemt hilarische 'Vrijmibo'-dialogen onder de loep

Een veelgebruikte uitspraak tijdens een vrijmibo (vrijdag-middag-borrel) is "Hej, dit moeten we vaker doen, we moeten écht een keer afspreken!" Maar wat als je inderdaad afspreekt buiten de veilige omgeving van de borrel, wat gebeurt er als een van je collega's bij je thuis langskomt? Sarah Moeremans onthult de wereld achter alledaagse telefoongesprekken in de trein en cafépraat waarin men een antwoord op alles heeft. Zij is met Alleen in je Wereld in oktober te zien in verschillende theaters in Nederland die meedoen aan Blind Date - nieuwe theatermakers on tour van Theater Instituut Nederland. Moeremans is de eerste genomineerde voor de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2010.

Eva Duijvestein over Sarah Moeremans:
"Ik vind Sarah een heel bijzonder talent. Haar voorstellingen zijn met veel passie en kunde gemaakt en weten het publiek te ontroeren. Ze durft theatrale middelen in te zetten om haar verhaal te vertellen en voert je mee naar een andere wereld waar je toch zoveel herkenning vindt. Prachtige, heldere personages. Mooie sferen. Goede teksten. Sarah denkt theater, ademt theater. En heeft een groot gevoel voor poëtische humor!"

Waarom een Blind Date met Sarah Moeremans?

De selectiecommissie over Alleen in je wereld: "In Alleen in je wereld toont Sarah Moeremans een uitvergrote situatie en bijbehorende personages. In haar heel eigen absurde en fysieke regiestijl laat zij haar acteurs hun weg vinden op een feestje. Dit levert zowel hilarische als zeer schrijnende situaties op die je raken in het hart. De confrontatie voor het publiek zit hem in het herkenbare van de situatie. We zijn toch allemaal wel eens als eerste op een feestje terecht gekomen waarvan we de gastheer of de andere gasten eigenlijk niet zo goed kenden? Sarah Moeremans laat met Alleen in je wereld zien dat we daarin niet de enigen zijn en biedt daarmee naast een zeer grote glimlach ook troost."

Sarah Moeremans
Sarah Moeremans (1979) studeerde in 2005 af aan de regieopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze won in dat jaar de Ton Lutzprijs voor aankomend regietalent. Sindsdien is zij actief bij verschillende gezelschappen en productiehuizen. Het laatste seizoen maakte ze o.a. Alle eikels worden bomen maar sommige blijven eikel bij d'Amor, Afzender onbekend bij NTGent, Spelen Met Vuur van Strindberg bij Generale Oost en speelde ze in Sawm van Sabri Saad El Hamus. Vanaf heden zal ze regelmatige gast zijn bij Productiehuis Rotterdam.

Speellijst
29 sept Rotterdamse Schouwburg Rotterdam
30 sept Schouwburg Arnhem
6 okt Stadstheater Zoetermeer
10 okt Zeebelt Den Haag
I.s.m. Korzo en Koninklijke Schouwburg
13 okt Het Kruithuis Groningen

14 okt Schouwburg Almere
15 okt Theater De Lieve Vrouw Amersfoort
16 okt Schouwburg Kunstmin Dordrecht
19 okt Stadschouwburg Utrecht
20 okt Witte Theater IJmuiden
21 okt Schouwburg de Harmonie Leeuwarden
26 okt Theater Bellevue Amsterdam
27 okt De Vest Alkmaar
i.s.m. Provadja
28 okt LAKtheater Leiden

Blind Date
Blind Date - nieuwe theatermakers on tour is een serie met verrassende en vernieuwende voorstellingen op het gebied van toneel, dans, mime en beeldend theater van een generatie veelbelovende theatermakers. Met de serie krijgen zij de gelegenheid zich te presenteren aan een groter publiek en maken ze kans op de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs van E 45.000,- die aan het eind van het seizoen wordt uitgereikt. De serie, die al zestien jaar bestaat, wordt samengesteld door een commissie theaterdeskundigen en georganiseerd door Theater Instituut Nederland. Meer informatie op www.theaterblinddate.nl

Noot voor redacties