Ingezonden persbericht






ECHTGENOTE GEORGISCHE PRESIDENTS BEZOEKT MS PRINSENDAM

Bat'umi / Rotterdam, 29 september 2009 ­ Hoog bezoek voor het cruiseschip ms Prinsendam van Holland America Line. Tijdens een bezoek aan de haven van Bat'umi in Georgië heeft Sandra Roelofs, de Nederlandse echtgenote van president Mikhail Saakashvili, vandaag een kijkje aan boord genomen. Zij werd rondgeleid door kapitein Halle Thon Gundersen en heeft onder meer gesproken met enkele van de Nederlandse passagiers.

Het scheepsbezoek was een initiatief van de first lady die hiermee wilde aangeven dat Georgië toeristen veel te bieden heeft. De in Zeeland (Terneuzen) geboren presidentsvrouw heeft het bezoek van de onder Nederlandse vlag varende Prinsendam ook gebruikt om aan te geven dat Georgië er trots op is dat de Holland America Line, met zijn Nederlandse historie, vaker de haven van Bat'umi zal aanlopen. Tijdens haar bezoek werd mevrouw Roelofs onder meer vergezeld door de burgemeester van Bat'umi, Robert Chkaidze

De Prinsendam, in de vloot van Holland America Line omschreven als Elegant Explorer, is op dit moment onderweg voor een 14-daagse cruise, die vanuit Rome voert naar de Zwarte Zee. Bat'umi, aan de oostkust van Georgië, is de belangrijkste haven van het land. Het was maandag voor het eerst dat een schip van de Holland America Line voor een eendaags bezoek afmeerde in de haven van Bat'umi. De Prinsendam is tot nu toe het grootste passagiersschip dat een bezoek aan Batúmi heeft gebracht.





De 19-de eeuwse architectuur, de Georgische folklore, een botanische tuin en het net buiten de stad gelegen Fort Gonio, zijn er de belangrijkste toeristische attracties. Eind oktober is de Prinsendam nogmaals in Bat'umi tijdens een 28-daagse cruise vanuit Rome naar de Zwarte Zee en naar Israël en Egypte.

First lady Sandra Roelofs was erg verheugd te vernemen dat de Prinsendam volgen jaar een bezoek brengt aan Zeeland, de provincie waar zij is geboren. De Prinsendam is op 20 juli voor een eendaags bezoek in de haven van Vlissingen.

Eerder al, begin januari, gaat de Prinsendam in Freeport, Bahama's, in droogdok en worden op het achterschip 22 nieuwe hutten toegevoegd. Op het pool deck wordt meer ruimte gecreëerd. Ook komt er een nieuwe bar. De `verbouwing' is onderdeel van Holland America Line's programma Signature of Excellence, een vlootbreed verbeteringsprogramma ter waarde van ruim 535 miljoen dollar.


Over Holland America Line (een divisie van Carnival Corporation and plc (NYSE: CCL en CUK)) Holland America Line heeft een vloot van 14 schepen die tijdens bijna 500 cruises 314 havens in 97 landen, territoria en gebiedsdelen aandoen. De cruises, die van 3 tot 128 dagen duren, gaan naar alle zeven continenten, inclusief Antarctica, Zuid- Amerika, Australië/Nieuw-Zeeland en Azië. Daarnaast biedt Holland America Line een wereldcruise en populaire cruises naar havens in de Cariben, Alaska, Mexico, Canada/New England en Europa en langs het Panamakanaal. In 2010 wordt de ms Nieuw Amsterdam als 15e schip aan de vloot toegevoegd.

Op alle schepen van de vloot biedt de rederij Signature of Excellence uitbreidingen en verbeteringen met een totale waarde van meer dan $525 miljoen, met als pronkstukken onder meer het Culinary Arts Center (aangeboden door het tijdschrift Food & Wine), een geavanceerde keuken waar meer dan 60 speciaal uitgenodigde chefkoks en culinaire experts kookdemonstraties en -lessen geven, het Explorations Café, verzorgd door The New York Times;,activiteitenruimten voor alleen tieners en volledig nieuwe voorzieningen in de accommodaties als flatscreen televisies en pluchen Euro-Top Mariner's Dream bedden.

World's Leading Cruise Lines
Als best beoordeelde en meest vooraanstaande cruisemaatschappij ter wereld is Holland America Line lid van de exclusieve alliantie World's Leading Cruise Lines, waartoe ook Carnival Cruise Lines, Princess Cruises, Cunard Line, Seabourn Cruise Line en Costa Cruises behoren. Deze rederijen, die het elke gast naar de zin willen maken en kwaliteit en waarde hoog in het vaandel hebben, bieden mogelijkheden voor elke levensstijl en portemonnee. World's Leading Cruise Lines biedt uitdagende en leerzame cruisevakanties naar de aantrekkelijkste plekken ter wereld.