Politie Gelderland-Zuid

Politie en OM zoeken Fouad El Marzouki

Nijmegen, 29-09-2009 o Op zaterdag 8 februari 2003 worden de twee levenloze lichamen aangetroffen van Mientje Aarts Sewalt en Mientje Bartelen Thijssen uit Nijmegen. Zij zijn door messteken de dag ervoor om het leven gebracht. Politie en Openbaar Ministerie zijn op zoek naar Fouad El Marzouki die verdacht wordt van de moord op de beide Mientjes.

De politie startte destijds een grootschalig onderzoek en onder andere door DNA materiaal dat gevonden werd in de woning kwam Fouad El Marzouki als verdachte in beeld.. Fouad vluchtte echter in 2003 via Spanje naar Marokko waar hij vermoedelijk nog steeds verblijft. Spaanse autoriteiten wilden destijds wel meewerken aan het onderzoek maar vonden geen aanwijzingen dat Fouad zich in Spanje ophield. Omdat Nederland geen uitleveringsverdrag heeft met de Marokkaanse autoriteiten, zal de verdachte wanneer hij in Marokko aangehouden wordt niet worden uitgeleverd aan Nederland. Gedurende de afgelopen jaren hebben politie en Openbaar Ministerie veel overleg gepleegd met Marokkaanse autoriteiten om Fouad op te sporen. Sinds enkele maanden draait het politieonderzoek weer op volle kracht. De Hoofdofficier van Justitie looft een beloning van 5.000 uit voor informatie die leidt tot de aanhouding van Fouad El Marzouki.

Signalement van de verdachte

· Fouad El Marzouki is nu 34 jaar oud

· Hij had destijds een normaal postuur

· Hij is ongeveer 1.70 m lang

· Heeft donker haar en donkere ogen.

Op onderstaande foto is de verdachte Fouad minimaal 7 jaar jonger.

Fouad El Marzouki

Politie en Openbaar Ministerie hebben de volgende vraag: Wie weet waar Fouad El Marzouki op dit moment verblijft?

Uw tip
Mensen die informatie hebben worden verzocht te bellen met het rechercheteam van de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via de lijn van Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (13)