Ingezonden persbericht


De Muzikale Helden
Helden van nu zingen hun helden van vroeger

Van 29 september t/m 3 oktober presenteert De Kleine Komedie de muziekvoorstelling De Muzikale Helden. Inhoudelijk begeleid door popprofessor Leo Blokhuis zingen Paul de Munnik, Edsilia Rombley, Rick de Leeuw, Giovanca, Janne Schra (Room Eleven) en Ricky Koole de muziek van hun eigen muzikale helden. Ze brengen de nummers die zij zelf vroeger grijs draaiden, die hun muzieksmaak kleur gaven en waardoor ze wezenlijk gevormd zijn.

De Muzikale Helden is geen programma waarbij de artiesten proberen het origineel zo goed mogelijk na te doen. Door de persoonlijke verhalen en herinneringen krijgen de nummers een bijzondere betekenis. Het zijn misschien wel de nummers waar ze zich tot nu toe voor schaamden. Of liedjes die ze zo goed kennen, dat het bijna eng is om ze voor publiek te zingen. Hierdoor ontstaat, aangevuld door de onmetelijke muziekkennis van Leo Blokhuis, een bijzonder beeld van de popgeschiedenis en de inspiratiebronnen van hedendaagse succesvolle zangers en zangeressen.

De Muzikale Helden is een initiatief van Paul de Munnik en De Kleine Komedie en wordt geregisseerd door Kees Prins. Het programma wordt muzikaal ondersteund door David Middelhof, Dave van Beek en Jac Bico, onder leiding van Jan Robijns.




Ingezonden persbericht