Ingezonden persbericht


29 en 30 september

TOP-COMEDIAN DOUG STANHOPE IN TOOMLER!

'Boozy and Brilliant'

"There's a kind of Olympic torch of extreme American comedy, which passed from Lenny Bruce, through Richard Pryor and Sam Kinison... to the late Bill Hicks. Stanhope is the latest, and equally brilliant, bearer" (Independent on Sunday)

Op dinsdag 29 en woensdag 30 september komt de Amerikaanse comedian Doug Stanhope naar Nederland voor twee exclusieve shows in Toomler.

Doug Stanhope treedt sinds 1990 op als stand-up comedian in de VS en daarbuiten. Hij blonk uit op vele grote festivals zoals Just for Laughs in Montreal en US Comedy Arts Festival in Aspen, Colorado. In 2002 won hij de Strathmore Press Award als een van de grootste talenten van het Edinburgh Fringe Festival. Met een groep comedians uit de VS richtte hij ook The Unbookables op.

Met dit spraakmakende collectief trad Stanhope in 2007 al een keer op in Toomler. Met The Unbookables brengt Stanhope avontuurlijke, progressieve comedy die niet in een hokje thuis is te brengen. En zo valt ook zijn eigen stijl te omschrijven. Een comedian die op het eerste oog een onaangepaste 'loner' lijkt te zijn, maar in essentie erg maatschappijkritisch en origineel is. Niet voor niets wordt hij door sommigen beschouwd als de enige echte erfgenaam van de legendarische comedian Bill Hicks.

'...if you like your comedy rough, raw, and rowdy, there's no one better than Doug Stanhope.' (The Austin Chronicle)

'...has the charm, don't-give-a-damn swagger and aggressive intelligence that make for important, exciting comedy.' (The Guardian)

Dinsdag 29 en woensdag 30 september

Aanvang: 20.30 uur | Zaal open: 19.00 uur | Entree: 17,50

Reserveren via: Reserveringen@toomler.nl




Ingezonden persbericht