Gemeente Apeldoorn

28-09-2009

Apeldoorn helpt senioren aan meer vertrouwen in verkeer

De afgelopen jaren is de drukte op de wegen toegenomen en zijn er tal van nieuwe verkeersregels bijgekomen. Dit maakt voor veel senioren het autorijden ingewikkelder. De gemeente Apeldoorn wil automobilisten van 50 jaar en ouder helpen om als verkeersdeelnemer meer vertrouwen in zichzelf te krijgen.

Met medewerking van de vereniging Veilig Verkeer Nederland, biedt de gemeente senioren een rijvaardigheidstraining aan. De trainingen vinden aankomende dinsdag en woensdag plaats. Ruim 120 personen hebben zich voor de rijvaardigheidstraining aangemeld.

Tijdens de training worden de deelnemers getest op hun rijvaardigheid. Speciaal hiervoor opgeleide adviseurs gaan met de deelnemers de weg op. Na afloop wordt de rit met de deelnemer besproken. Waar nodig ontvangt de deelnemer enkele tips en adviezen. Naast de rit worden de deelnemers door medewerkers van Veilig Verkeer Nederland bijgepraat over nieuwe verkeersregels en moeilijke verkeersituaties. Tevens kunnen de deelnemers, naar gelang de behoefte, hun ogen laten testen door een opticien.

Voor de training waren er 96 plaatsen beschikbaar. Met behulp van de inzet van extra trainers is het gelukt om iedereen de training te kunnen laten volgen.

Einde persbericht