Ingezonden persbericht


Persbericht / Uitnodiging

Feestelijke première tijdens het 29e Nederlands Film Festival

MEISJES

In aanwezigheid van de hoofdrolspelers
Marilou Mermans, Jan van Looveren, Lut Tomsin, Lea Couzin Luyckx, Lucas van den Eynde, regisseur Geoffrey Enthoven
en
Willeke van Ammelrooy, Antoinette Beumer, Renée Soutendijk, Monique van de Ven, Edwin de Vries,....

Dinsdag 29 september 19.30u - Rembrandt 1

Film is tevens te zien op :
Woensdag 30 september 22.15u - Rembrandt 2
Donderdag 1 oktober 22.00u - City

Geselecteerd voor het Filmfestival van Montréal

Een film van Geoffrey Enthoven
naar een scenario van Jean-Claude van Rijckegem en Chris Craps

Vanaf begin januari te zien in de Nederlandse filmtheaters www.meisjesdefilm.be

De hoofdrolspelers Marilou Mermans (Confiture), Jan van Looveren, Lut Tomsin, Lea Couzin Luyckx en Lucas van den Eynde (TV-series Congo, Aspe) van de succesvolle Belgische tragikomedie MEISJES zullen samen met regisseur Geoffrey Enthoven (Les enfants de l'Amour, Vidange Perdue, Happy Together) dinsdagavond 29 september om 19.30u in Rembrandt 1 tijdens het 29e Nederlands Film Festival de première van hun film opluisteren.

Maandagavond 28 september zijn de drie vrouwelijke hoofdrolspeelsters Marilou Mermans, Lut Tomsin en Lea Couzin Luyckx te gast in de talkshow bij Matthijs van Nieuwkerk, 22.30u Festivalpaviljoen, de Neude. Ook woensdag 30 september en donderdag 1 oktober wordt MEISJES in Utrecht tijdens het NFF vertoond.

De hoofdrolspelers en de regisseur zijn beschikbaar voor interviews. Screeners (dvd als viewingcopy) bevinden zich in de 'videotheek' van het festival / tevens op te vragen bij Monique van Schendelen/ MvSP.

Het scenario is geschreven door Jean-Claude van Rijckegem (Aanrijding in Moscou, Kruistocht in Spijkerbroek) en Chris Craps (Kruistocht in Spijkerbroek), en is geproduceerd door A Private View (Aanrijding in Moscou, Man Zkt Vrouw) in coproductie met Artémis Productions. Speelduur: 100 minuten.

Sinds enkele weken draait de film met veel succes in de Belgische bioscopen. In de 4e speelweek heeft de film, ondanks het prachtige zomerweer, al meer dan 53.000 bezoekers getrokken en staat stevig in de Top 10. De film ging in première op het 33ste Wereldfilmfestival van Montréal (27 augustus - 7 september) en de filmrechten voor Canada zijn inmiddels aangekocht. Axia Films zal MEISJES begin november in de Canadese bioscopen lanceren.

Korte inhoud
Ze mag dan wel de zestig ruim gepasseerd zijn, maar zo voelt ze zich niet, en iedereen schat haar jonger. Ze is dol op muziek en heeft vroeger zefs in een meidengroep gezongen. Nog één keer wil ze zich vrij voelen en gewoon datgene doen waar ze altijd zoveel plezier aan beleefd heeft; op een podium staan. Aarzelend legt ze haar plan voor aan haar zoon, de ruige R&B muzikant Sid (Jan van Looveren). Hij zou haar kunnen helpen. Ook benadert ze haar muzikale vriendinnen van weleer, want met zijn drieën in het toch leuker. Sid springt nog liever de Schelde in dan met zijn moeder op een podium te staan, maar uit geldgebrek zegt hij zijn medewerking toe. Wel op één voorwaarde: het moet zijn muziek worden.

Vanaf begin januari is MEISJES te zien in de Nederlandse filmtheaters. Distributie: Bridge Entertainment Group in samenwerking met E1 Entertainment Benelux.




Ingezonden persbericht