Gemeente Barendrecht

Wethouder Zuurbier opent Expositie KunstRoute 2009

BARENDRECHT (dinsdag 29 september 2009) - Wethouder Simon Zuurbier (Cultuur) verricht vrijdag 2 oktober om 20.00 uur de officiële opening van de Expositie KunstRoute Barendrecht 2009. De Stichting Kunstroute Barendrecht organiseert jaarlijks het druk bezochte evenement. Dit jaar is gekozen voor een andere aanpak. In plaats van de traditionele route langs deelnemende kunstenaars is er een centrale overzichtstentoonstelling. In de monumentale boerderij van Paul Casteleijn aan de Noldijk zijn vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 oktober werken van kunstenaars te bezichtigen die de afgelopen negen jaar hebben deelgenomen aan de KunstRoute. Hier vindt tevens de officiële opening plaats.

Kennismaken met verschillende vormen van kunst en een beeld krijgen van de mens achter het kunstwerk staan wederom centraal. Liefhebbers kunnen op de overzichtstentoonstelling genieten van de meest recente, bijzondere of mooiste werken van 35 Barendrechtse kunstenaars. De kunstenaars zijn aanwezig en staan klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk om een afspraak te maken om in het atelier meer kunstwerken te zien.

Kunst voor iedereen

Door middel van de Expositie KunstRoute 2009 laat de organisatie een breed publiek op een laagdrempelige manier kennis maken met de plaatselijke kunstenaar en zijn of haar werken. Op zaterdagavond is er een speciaal diner voor 125 culinaire kunstliefhebbers. In 2010 wordt er weer een traditionele KunstRoute georganiseerd. De KunstRoute beleeft volgend jaar haar 10-jarig jubileum.