Ingezonden persbericht


Fujitsu toont op IFA 2009 zijn nieuwe, stijlvolle mini-PC

De eerste LIFEBOOK-modellen met Windows 7 ondersteunen intuïtieve gegevensinvoer

Maarssen, 29 september 2009 - Fujitsu heeft tijdens IFA 2009 in Berlijn de ESPRIMO Q1500 geïntroduceerd, een kleine maar krachtige mini-PC met een exclusief design. De compacte maar volledig uitgeruste PC heeft een volume van amper 1,4 liter en biedt een combinatie van eersteklas functionaliteit en stijl. Deze amper 1,7 kg wegende mini-PC springt in het oog door zijn mooie en opvallende design.

De zilvergrijze decoratie op de zwarte behuizing maakt de PC een trendy verschijning. Hij is uitgerust met de geavanceerde Intel® Centrino Mobile-technologie en talrijke multimediafuncties. De ESPRIMO Q1500 voldoet aan alle vereisten voor zowel een desktop-PC als een aantrekkelijke entertainmentcomputer voor thuis. Daarnaast verbruikt hij opvallend weinig energie en is hij bijzonder stil.

De ESPRIMO Q1500 is voorzien van een HDMI interface en een Blu-ray drive. Deze doet dienst als een intelligente partner voor thuisentertainment en de digitale wereld. De ESPRIMO Q 1500 biedt vele mogelijkheden voor thuis- en kantoorgebruik. De meegeleverde afstandbediening is handig voor wie surft op het web, muziek beluistert of naar video's in HD-kwaliteit kijkt.

Naast de verschillende optionele Intel-processors heeft het toestel tot 4 GB RAM, 320 GB aan opslagruimte op de harde schijf en 6 USB-poorten. De ESPRIMO Q1500 ondersteunt daarmee een ruime keuze aan componenten voor elke vereiste toepassing. Met zijn vierkante vorm, ter grootte van een 5 cm hoog cd-doosje, neemt hij op kantoor of in de woonkamer weinig ruimte in. Deze mini presteert desalniettemin als een volwaardige PC.

Groen en geruisloos

De ESPRIMO Q1500 behoort tot de energiezuinigste PC's in de ESPRIMO-reeks. Dankzij de energie-efficiënte Intel® Centrino-technologie, verbruikt hij met zijn uitgebreide energieopties in idle-modus slechts 19 Watt.

De ESPRIMO Q1500 is opmerkelijk stil. Een zeer doordacht hardware-ontwerp met geoptimaliseerde koeltechnologie reduceert het geluidsniveau tot het strikte minimum: de ESPRIMO genereert in idle-modus amper 17 dB(A) en zelfs als hij actief is, nog altijd maar een fluisterstille 24 dB(A). Dat maakt het werken vlotter en muziek of dvd's afspelen aangenamer. Er is immers geen storend achtergrondgeluid.

"De Fujitsu ESPRIMO Q1500 is een zeer aantrekkelijke mini-PC voor onze klanten", zegt Martijn Boermans, Program Marketing Manager bij Fujitsu Technology Solutions in Maarssen. "Hij combineert geavanceerde technologie en exclusief design. Dat maakt de ESPRIMO Q1500 tot de perfecte keuze voor lifestyle-gerichte gebruikers die op zoek zijn naar een krachtig toestel voor hun multimediatoepassingen. We hebben geen concessies gedaan op het vlak van de ecologische duurzaamheid van deze producten en de energie-efficiëntie is optimaal. Daardoor is de ESPRIMO Q1500 één van de energie-efficiëntste producten in ons portfolio, wat zowel het milieu als uw portemonnee ten goede komt".

Meer informatie is te vinden op: http://de.ts.fujitsu.com/esprimo

Foto's kunnen gedownload worden op: http://mediaserver.ts.fujitsu.com/ms/go.cfm?folderid=5680&jumpfactor=6


- Einde -

Over Fujitsu

Fujitsu is een toonaangevende leverancier van op IT gebaseerde bedrijfsoplossingen voor de wereldwijde markt. Met ongeveer 175.000 werknemers en klanten in 70 landen, combineert Fujitsu een wereldwijd bestand van specialisten in systemen en diensten met een zeer betrouwbaar arsenaal aan computer- en communicatieproducten en geavanceerde micro-elektronica die zijn klanten een aanzienlijke meerwaarde garanderen. Fujitsu Limited (TSE:6702) met hoofdzetel in Tokio, noteerde voor het op 31 maart 2009 afgesloten boekjaar een geconsolideerd inkomstencijfer van 4 600 miljard yen (US$ 47 miljard). Meer informatie kunt u vinden op: http://www.fujitsu.com

Over Fujitsu Technology Solutions

Fujitsu Technology Solutions is de toonaangevende Europese leverancier van IT-infrastructuur die aanwezig is op alle belangrijke markten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India. De organisatie rekent zowel grote, middelgrote als kleine ondernemingen en consumenten tot haar klanten. Dankzij zijn Dynamic Infrastructures-benadering biedt Fujitsu Technology Solutions een volledige portefeuille aan IT-producten, -oplossingen en -diensten, van clients- tot datacenteroplossingen, Managed Infrastructures en Infrastructure-as-a-Service. Fujitsu Technology Solutions heeft meer dan 10.000 medewerkers in dienst en maakt deel uit van de wereldwijde Fujitsu-groep.

Meer informatie kunt u vinden op nl.ts.fujitsu.com/aboutus