Ingezonden persbericht


De Balie | Persbericht

Hotel Van Hassel | Een lang weekend korte verhalen vrijdag 16 t/m zondag 18 april 2010

AMSTERDAM, 28 september

Van vrijdag 16 tot en met zondag 19 april 2010 opent De Balie haar deuren als Hotel Van Hassel. Schrijfster Sanneke van Hassel nodigt publiek en auteurs uit voor een lang weekend gewijd aan het korte verhaal. Een voorhoede van Europese schrijvers geeft haar visie op het medium. Onder andere Judith Hermann (Duitsland), Anatoli Gavrilov (Rusland) en Petina Gappah (Zwitserland/Zimbabwe) brengen samen met Nederlandse auteurs als Ton Rozeman, D. Hooijer en Aaf Brandt Cortius een prachtig overzicht van de stand van het Europese korte verhaal.

Hotel Van Hassel is het eerste groots opgezette en meerdaagse evenement over het korte verhaal in Nederland. Het beoogt een groter publiek kennis te laten maken met het hedendaagse korte verhaal. Nieuwe, in Nederland nog niet altijd bekende stemmen krijgen het woord. Buitenlandse auteurs lezen in eigen taal, uit hun werk rijzen nieuwe beelden van Europa op. Filmmakers werken verhalen om tot scenario's. Bekende auteurs spreken over hun lievelingskorteverhalenschrijvers. De VPRO zendt live uit op de radio en Tirade publiceert de verhalen van de festivalauteurs plus nieuw werk wat speciaal voor dit weekend wordt geschreven door onder andere Jan van Mersbergen en Maartje Wortel.

Drie dagen lang krijgen de gasten van Hotel Van Hassel in de foyer, het café en alle zalen van De Balie een gevarieerd programma opgediend. Korte verhalen, korte films, muziek en debat, van ontbijt tot na middernacht.




Ingezonden persbericht