Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 29 september 2009

Feestelijke ingebruikname 100% elektrische vrachtauto

Op zondag 27 september heeft wethouder Marijke Vos de eerste producten in dé duurzame, 100% elektrische vrachtwagen van 020stadsdistributie.nl bezorgd. Zij deed dit bij de V&D vestiging aan de Amsterdamse Kalverstraat. Om 12 uur vertrok wethouder Vos vanaf het Food Center Amsterdam (FCA) met deze hypermoderne vrachtwagen. Daarmee heeft 020stadsdistributie.nl een primeur in de gehele Randstad en vér daarbuiten.

Voorafgaand aan de eerste levering prees wethouder Vos 020stadsdistributie.nl alsmede andere bedrijven op het Food Center Amsterdam om hun voortrekkersrol". Ik zie daarom graag dat de elektrische vrachtauto's veelvuldig in de stad zichtbaar hun bestellingen gaan rondbrengen. Juist die zichtbaarheid zorgt er voor dat ook anderen overtuigd raken dat het écht kan, transport met elektrische bestel- en vrachtauto's.Zo draagt u bij aan een schone lucht en een belangrijke stap naar een schone en slimme bevoorrading van onze stad"

De eerste levering werd feestelijk in ontvangst genomen door Dhr Droes Prinsen, Manager Commerciële services van La Place, die erg content was met het feit dat juist La Place de eerste levering mocht ontvangen. "Ook La Place werkt aan een schoner milieu", waren zijn woorden. Dat Wethouder Vos geen genoeg kon krijgen van de 100% elektrische vrachtauto bleek uit het feit dat zij zich met dit vervoermiddel naar haar volgende afspraak liet brengen.

020stadsdistributie.nl, welke een samenwerking is tussen L.A.J. Duncker en Peeters Vervoercentrale, zet zich in voor een duurzaam en milieuvriendelijke distributie vanaf het FCA terrein waarbij er voor de distributie van goederen en de logistiek optimaal gebruik gemaakt gaat worden van elektrisch transport zowel over de weg als over het water. Het doel is een CO2 neutrale multimodale wijze van stadsdistributie vanaf het Food Center Amsterdam.