Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Partij voor het Noorden voor behoud schoorsteen suikerfabriek.

De Partij voor het Noorden is voorstander van het behoud van 'ski-line'-bepalende monumenten. Mensen hechten zich aan zulke monumenten. Die monumenten bepalen mee de leefbaarheid en herkenbaarheid van de eigen stad of streek. En dat heeft weer van doen met gevoelens van identiteit. Zo betekende het opblazen van de vijf pijpen van de Hunze-centrale (door de EGD) het einde van een stuk herkenbaarheid van de stad Groningne. En ook de schoorsteenpijp van de steenfabriek aan het begin van het Boterdiep ter hoogte van Noorderhoogebrug werd enkele jaren terug onnodig en tegen de afspraken in tegen de vlakte gegooid (door het bedrijf Hornbach).

Nu dreigt de schoorsteen van de net gesloten suikerfabriek te worden gesloopt. Dat zou jammer zijn. Misschien kan die schoorsteen van de suikerfabriek in Vierverlaten behouden blijven als monument en kan het t.z.t. creatief ingepast worden in de toekomstige bebouwing.

Wij wensen het actie-comité tot behoud van de schoorsteen van de suikerfabriek succes met hun actie. Het gemeentebestuur van Groningen roepen wij op open oor te hebben voor dit pleidooi tot behoud van een prachtig industrieel monument.

Groningen, 28 september 2009