Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe generatie scheidingswanden in opkomst

Rossoacoustic CP 30 flexibel alternatief voor klassieke eilandvorming

Stuttgart, 29 september 2009 - De tijd van saaie kantoortuinen met standaard geïsoleerde werkplekken is voorbij. De Nimbus Group presenteert een alternatief voor de klassieke scheidingswand: een hypermodern bureaupaneel dat niet alleen de werksfeer bevordert, maar ook de arbeidsefficiency vergroot. De basis van de serie Rossoacoustic CP 30-scheidingswanden is een flexibel bureaupaneel met effectieve geluidsdemping.

De flexibele gebruiksmogelijkheden van de Rossoacoustic CP 30 in combinatie met de effectieve geluidsdemping, het afschermend effect en de speciale esthetische vormgeving, zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de ruimtelijke situatie in open werkomgevingen. Het geheim is een organische honingraatstructuur. Flexibel en stabiel
Het bureaupaneel creëert een privésfeer en verbetert de akoestische situatie op elke werkplek waar het wordt bevestigd. "De ruimteverdeler heeft alle voordelen van de klassieke scheidingswand, maar geeft er een nieuwe interpretatie aan", licht Dietrich Brennenstuhl, eigenaar van de Nimbus Group, toe. "En het lichte gewicht van het materiaal maakt de panelen erg flexibel en eenvoudig te verplaatsen. Het kost nauwelijks tijd om ruime zones of juist kleine besprekingseilandjes te creëren en het intelligente veermechanisme maakt gereedschap overbodig bij het bevestigen. De optioneel gepolijste of geanodiseerde aluminiumvoetjes zorgen daarnaast voor een solide stabiliteit." Naast het bureaupaneel is een speciaal plafondpaneel ontwikkeld om meteen boven de werkplek te bevestigen (zowel horizontaal als verticaal), bijvoorbeeld ten behoeve van de geluidsdemping. De plafondruimte wordt hierdoor op een lichte en transparante manier vormgegeven.

Designkenmerk: de organische honingraatstructuur
Het consequent geminimaliseerde design in combinatie met de hoogwaardige transparante constructie is de gemeenschappelijke noemer van alle varianten. Het organische honingraatontwerp van de panelen zorgt ervoor dat er op elke werkplek altijd voldoende licht is. Bij een juiste plaatsing heeft de Rossoacoustic CP 30 een positief effect op de akoestiek. Aan de ene kant fungeert het systeem als ruimtelijke absorbeerder en wordt de echotijd van geluid in een ruimte verminderd. Aan de andere kant fungeert het, vanaf een hoogte van circa 60 centimeter, als een soort geluidswal die de verspreiding van direct geluid, zoals stemmen, reduceert.

Over de Nimbus Group
De Nimbus Group kent twee merken, Nimbus en Rosso. Het merk Nimbus staat voor een uitgebreid gamma serielampen - steeds meer op basis van de SMD-ledtechnologie. Onder de merknaam Rosso biedt de onderneming flexibele schaduw- en ruimteverdelingssystemen aan, ook met geïntegreerde akoestische oplossingen. Het bedrijf is in twintig jaar tijd uitgegroeid van een relatief kleine fabrikant van verlichting tot een middelgrote hightechonderneming met ruim honderd medewerkers. Oprichter en creatieve zaakvoerder van de Nimbus Group is Dietrich Brennenstuhl.

//// Einde persbericht ////