Ingezonden persbericht


Hunkemöller's strijd tegen borstkanker

Als winkelketen voor vrouwen is Hunkemöller toegewijd zich in te zetten voor de strijd tegen borstkanker, één van de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Sinds 2004 werkt Hunkemöller nauw samen met KWF Kankerbestrijding. Ieder jaar hebben miljoenen mensen te maken met deze ziekte. Patiënt, vriend, collega, familielid van de patiënt - vroeg of laat kan een iedeer te maken krijgen met borstkanker. Steun Hunkemöller in de strijd tegen borstkanker!

Hunkemöller donatieprogramma's
Hunkemöller steunt KWF al 5 jaar. Deze sponsoring bestaat onder andere uit geld dat wordt ingezameld door speciale promoties in de winkels in de maand oktober. Bovendien moedigt Hunkemöller mensen aan om het gehele jaar geld te doneren aan dit goede doel. Personen die een bijdrage leveren zijn klanten, medewerkers en leveranciers.

In een Hunkemöller winkel kunnen klanten een donatiekaart verkrijgen waarmee ze de strijd tegen borstkanker kunnen steunen. Volgens onze informatie geeft elke donerende klant ongeveer ¤ 4 per maand, wat neerkomt op ⤠37.728 per jaar!

De medewerkers van Hunkemöller steunen KWF door een salarisdonatieprogramma. Het bedrag dat zij inleggen, wordt later verdubbeld door het management. De leveranciers van het bedrijf springen ook bij om uiteindelijk bedrag van ¤ 125.000 per jaar te kunnen doneren.

Oktober in de Hunkemöller winkels
Tijdens de Borstkankermaand houdt Hunkemöller haar jaarlijkse '3e bh gratis' campagne. Van 24 september tot 14 oktober krijgen klanten bij aankoop van twee bh's, de derde bh gratis. Een deel van deze opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding.

In oktober verkoopt Hunkemöller ook het armbandje dat door Danielle Oerlemans is ontworpen. Het bedeltje aan de armband, de wishbone, staat voor de wens van Danielle dat de volgende generatie niet meer aan borstkanker zal komen te overlijden. De armband is in oktober in alle Hunkemöller winkels verkrijgbaar voor ¤ 2,999. De omzet hiervan wordt gedoneerd aan onderzoek naar borstkanker.

Steun onze strijd
Borstkanker is een ernstige ziekte waar jaarlijks miljoenen mensen mee te maken krijgen. Het financieel mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek voor het vaststellen, behandelen en voorkomen van borstkanker helpt niet alleen huidige patiënten maar ook mensen die in de toekomst te maken krijgen met deze ziekte. Steun onze strijd tegen borstkanker! Kleine gebaren maken het grote verschil!

Hunkemöller en Maxeda

Hunkemöller, opgericht in 1886, is onderdeel van Maxeda, de grootste non-foodketen van Nederland. Hunkemöller heeft circa 2.700 medewerkers en meer dan 430 winkels in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Saoedi-Arabië, Egypte, Spanje, Aruba, Curaçao, Rusland, Polen en Sint-Maarten. Hunkemöller is een van de grootste lingeriespeciaalzaken in Europa en marktleider in de Benelux-landen en Duitsland. Hunkemöller blijft vooruit kijken en gaat door met de internationale expansie ook in de vorm van International Franchise.




Ingezonden persbericht