Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Gaanderen - aangehouden na bedreiging van agent           |

De politie heeft maandag 28 september 2009 een 27-jarige man uit Doetinchem aangehouden. Tijdens en kraakactie in Gaanderen wilden agenten natrekken of hij nog gesignaleerd stond. De man wilde zich aan die controle onttrekken en werd dusdanig bedreigend dat agenten hem met gepast geweld hebben moeten aanhouden.


Agenten gingen omstreeks 16:00 uur naar een zojuist gekraakt pand aan de Rijksweg in Gaanderen. Daar aangekomen troffen de agenten onder andere een 27-jarige man, waarvan het vermoeden bestond dat hij nog over een strafbaar feit verhoord moest worden. Hiervoor werd via de portofoon contact gelegd met de meldkamer. Hiervoor moesten beide partijen even wachten. De man werd daarbij zeer agressief en wenste geen medewerking te verlenen. Hij ging er vandoor en na een korte achtervolging konden agenten de man aanhouden. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor nader verhoor.

|     |Doetinchem - frontale botsing                             |

De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding die maandagmiddag 28 september op de Liemersweg in Doetinchem plaats vond. Hierbij raakten twee automobilisten gewond.


De hulpdiensten kregen omstreeks 16:50 uur de melding van het ongeval. Twee auto's waren frontaal op elkaar gebotst. Beide bestuurders zaten bekneld in hun voertuig en passanten verleenden eerste hulp. Naast de brandweer, politie en de ambulancedienst kwam er ook een traumahelikopter ter plaatse. Uit een eerste onderzoek bestaat het vermoeden dat een 44-jarige automobilist uit Doetinchem op de verkeerde weghelft reed en aan het inhalen was. Bij deze manoeuvre botste hij tegen de auto van een hem tegemoetkomende 37-jarige man uit Tolkamer. De Doetinchemmer is door de brandweer uit zijn auto bevrijd en met diverse botbreuken per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder uit Tolkamer is met onbekend letsel ter observatie per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


De politie is in het kader van het onderzoek op zoek naar de bestuurders die uit de richting van Wehl reden en mogelijk het een en ander van het ongeval hebben gezien. Zij kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.

|     |Winterswijk - inbraak tuincentrum                         |

In de nacht van dinsdag op woensdag 29 september is er ingebroken bij een tuincentrum aan de Hoeninkstegge in Winterswijk. Er is voor duizenden euro's aan gereedschap gestolen.


De politie doet onderzoek naar een inbraak bij het tuincentrum aan de Hoeninkstegge in Winterswijk. Tussen dinsdagavond en woensdagochtend 29 september is daar ingebroken. Men heeft voor duizenden euro's aan gereedschappen gestolen. De daders zijn mogelijk binnen gekomen door een raam te forceren. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de inbraak te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800 - 7000 ( Meld Misdaad Anoniem).


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --