Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Roadshow precisietechniek overtreft verwachtingen

Op 22 september hebben 83 bedrijven deelgenomen aan de 5de editie van de jaarlijkse roadshow. Dit keer is met de deelnemers een 'grand-tour' Brabant gemaakt en zijn drie toonaangevende organisaties op het gebied van precisietechniek bezocht. De organisatie was blij verast dat de belangstelling dit jaar weer groter was dan de vorige editie en ziet hierin signaal dat internationale samenwerking en ketenintegratie op het gebied van precisietechniek sterk aan belangstelling wint.

Bij TNO werden de 83 deelnemers bijgepraat over de laatste ontwikkeling op het gebied van (diep-) frezen waarbij trillingen van het freesgereedschap en de spindel voorkomen kan worden. Bij Philips Healthcare, wereldleider op het gebied van medische apparatuur, werden de deelnemers getrakteerd op een indrukwekkende presentatie in het Customer Visit Center en rondleiding op het productiecomplex. Tyco Electronics heeft de deelnemers meegenomen in het proces van fabricage van connectoren, fiber optics en printplaten.

De organisatie van de samenwerkende brancheorganisaties bestond uit zes samenwerkende verenigingen. Vanuit de Koninklijke Metaalunie: DPT (Dutch Precision Technology), MDI (Moulds & Dies Industries), NPS (Nederlandse Precisie Slijpbedrijven) en NVvM (Nederlandse Vereniging voor Modelmakers), vanuit NEVAT de PPP (Precision Parts Platform) en het Belgische Agoria.