Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE Heel, 28 september 2009

Daelzicht op de 4e plaats in de tweede landelijke zorgmarathon!

Afgelopen vrijdag vond de tweede landelijke zorgmarathon plaats in Papendal, georganiseerd door de SDB groep en Gerard Nijboer Loopadviezen. Een kleine 130 teams van lopers uit zorgorganisaties in heel Nederland legden in estafettevorm een klassieke afstand af van 42 kilometer en 195 meter. Zorgaanbieder Daelzicht deed dit jaar mee met drie teams en werd met het snelst team maar liefst 4e tijdens dit groots evenement!

De dag begon met een gezamenlijke warming-up, deze werd verzorgd door oud-bokser Arnold van der Lyde. Alle teams deden actief mee met de rek- en strekoefeningen van Arnold. Na een korte toespraak van Gerard Nijboer kon de loop beginnen. Het startschot klonk en de lopers vertrokken! Het parcours dat zij moesten afleggen lag in de prachtige, bosrijke omgeving van Papendal en onderweg stonden vele supporters de lopers enthousiast aan te moedigen.

Het was een zeer geslaagde dag en meedoen is belangrijker dan winnen. Zorgorganisatie Azora was uiteindelijk de winnaar van de tweede landelijke zorgmarathon. De andere twee teams van Daelzicht werden 59e en 80e en hebben daarmee ook een geweldige prestatie geleverd. Het is de bedoeling en wens van Daelzicht om volgend jaar met nog meer teams te starten.