Ingezonden persbericht


Rotterdam, 29 september 2009

'Schip In-zicht!', nieuw spel voor het basisonderwijs.

Op 28 september 2009 is officieel een nieuwe lesbrief voor groep 7 en 8 van het basis­onderwijs geïntroduceerd. Dit keer is gekozen voor een lesbrief in de vorm van een bordspel. 'Schip In-zicht!' is een spannend en avontuurlijk bordspel, waarbij leerlingen spelenderwijs kennis opdoen over de maritieme maakindustrie. De leerlingen leren onder meer over watersport, waterbouw, offshore en scheepsbouw.

Het spel is tot stand gekomen door EZ-subsidie vanuit het Maritiem Innovatie Programma en de inzet van de brancheorganisaties Hiswa, Scheepsbouw Nederland, Vereniging van Waterbouwers, IRO (Offshore) en Nederland Maritiem Land.

Op het kantoor van Senter Novem, het agentschap van het ministerie van Economische Zaken dat subsidies beheert en toekent, overhandigde Simon Hoek, voorzitter van het samenwerkingsverband tussen deze vier brancheverenigingen, het bordspel aan Senter Novem in de persoon van Projectmanager Marieke Jansen. Ook de heer Albert Aalbers mocht namens de Maritieme Innovatie Council (MIC) een exemplaar van dit nieuwe spel in ontvangst nemen.

Naast 'Schip In-zicht!' heeft Nederland Maritiem Land samen met de maritieme branches nog meer lesmateriaal ontwikkeld voor andere doelgroepen binnen het basis- en voortgezet onderwijs: 'Gave Haven', 'Een wereld vol vaart', en 'Work@Water'. "Het nieuwe spel is nu al een succes", aldus Simon Hoek bij de overhandiging. "Bij voorinschrijving hebben al ruim vijfhonderd basisscholen het maritieme bordspel aangevraagd".

Voor meer informatie over het nieuwe bordspel, of over de andere vermelde lesmaterialen www.spetterendeopleidingen.nl en klik dan vervolgens op: '@ school'.




Ingezonden persbericht