Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Ermelo - ongeval onder invloed                            |

In de nacht van maandag op dinsdag 29 september heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen twee automobilisten uit Ermelo. Eén van de bestuurders is aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De 22-jarige man belandde rond 00:20 uur in een bocht op de Drieerweg in Ermelo op de verkeerde weghelft. Een tegemoetkomende automobiliste wist de man te ontwijken door de berm in te sturen. Een volgende 50-jarige plaatsgenoot kwam echter wel in botsing met de 22-jarige. Beide auto's raakten zwaar beschadigd. De 50-jarige had schouderklachten en werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis voor behandeling.


Beide mannen moesten blazen (botsen is blazen). Hierbij bleek de 22-jarige bestuurder alcohol te hebben gedronken. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,1 blies. De man is een beginnend bestuurder en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

|     |Putten - Heling tuingereedschap                           |

De politie heeft op maandag 28 september in Putten twee mannen uit Zwolle aangehouden op verdenking van diefstal of heling van tuingereedschap.


De politie hield de twee mannen staande op de Stenenkamerseweg. Ze vielen op omdat het kenteken van de aanhangwagen niet overeen kwam met het kenteken van de auto waarin ze reden. Bij de controle bleek er in de auto en de aanhanger een boel gereedschap te liggen. De Zwollenaren (22 en 26 jaar) konden niet verklaren waar zij de gereedschappen vandaan hadden. Daarop zijn de twee mannen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat de aanhangwagen van diefstal afkomstig was. De spullen zijn in beslag genomen en de politie stelt een onderzoek in.

|     |Ermelo - jongen gewond bij aanrijding                     |

Op maandag 28 september heeft er in Ermelo een aanrijding plaatsgevonden tussen een 23-jarige automobilist en een 11-jarige fietser, beiden uit afkomstig uit Ermelo.


De automobilist reed omstreeks 20:50 uur op de Hamburgerweg. De 11-jarige fietser kwam op hetzelfde moment van rechts de kruising Srijlandweg/Hamburgerweg op. De 23-jarige week nog uit maar kon een aanrijding niet voorkomen. Het fietsertje is per ambulance met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

|     |Putten - Diefstal auto                                    |

In de nacht van maandag op dinsdag 29 september is er in Putten een auto gestolen. Het gaat om een blauwmetallic Porsche 911 met het kenteken GV-JF-27.


De auto werd tussen 01:30 en 05:30 uur bij een woning aan de Sprielderweg gestolen. Het gaat hier om een oud model Porsche uit 1983 en bij verzamelaars zeer gewild. De politie vraagt mensen die de auto hebben zien rijden of tips hebben, zich te melden via 0900-8844.

|     |Elspeet - boete voor plukken paddestoelen                 |

De politie heeft op maandag 28 september twee mannen en één vrouw uit Polen aangehouden omdat zij een grote hoeveelheid paddenstoelen hadden geplukt.


De politie kreeg rond 15:40 uur de melding dat drie mensen bij een speelweide in Stakenberg in Elspeet paddestoelen aan het plukken waren. Zij werden even later staande gehouden voor het overtreden van de Flora- en Faunawet. Op het politiebureau bleek dat zij 17,4 kilo paddenstoelen hadden geplukt.
Door het plukken van deze paddenstoelen verdwijnen hier ook de sporen van, waardoor wordt verhinderd dat er weer nieuwe paddenstoelen groeien.


De drie Polen kregen in overleg met het Openbaar Ministerie ieder een boete van 400,- euro.

|     |Harderwijk - Poging diefstal scooter                      |

Op dinsdag 22 september hebben drie mannen in Harderwijk geprobeerd een scooter van een 16-jarige jongen uit dezelfde plaats te stelen. De politie onderzoekt dit incident.


De 16-jarige jongen liep rond 17:30 uur met zijn brommer op het Zuiderzeepad in de fietstunnel toen twee mannen hem beetpakten. Terwijl zij hem van de brommer weghielden probeerde een derde man ervandoor te gaan met de scooter. De jongen wist los te komen en de drie mannen te vloeren. De Harderwijker is vervolgens op zijn brommer weggereden. Hij kwam vervolgens een fietser tegen, die de vluchtende mannen moet hebben gezien. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan en schat de leeftijd van de verdachten tussen de 20 en 30 jaar.
De politie vraagt de fietser en eventueel andere getuigen zich te melden via 0900 -8844.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --