Gemeente Capelle a/d IJssel

Het college van burgemeester en wethouders vergadert elke week op dinsdag en bij een uitgebreide agenda op vrijdag. In het nieuws uit het college verschijnt een selectie van besluiten van het college. Op 29 september zijn de volgende besluiten genomen:

29-09-2009

Gemeente vraagt mening Capellenaren

De gemeente Capelle aan den IJssel vindt de mening van Capellenaren erg belangrijk. Daarom wordt dit jaar voor de zesde maal de Bewonersenquête uitgevoerd: een grootschalig onderzoek onder 7200 Capellenaren. Doel hiervan is de dienstverlening van de gemeente en de leefbaarheid in de woonwijken te verbeteren.

De Bewonersenquête wordt iedere twee jaar uitgevoerd. Deelnemers krijgen een vragenlijst toegestuurd. Hierin staan onder meer vragen over hoe tevreden ze zijn over hun buurt, over de veiligheid in Capelle, de bereikbaarheid van de gemeente en de waardering voor gemeentelijke communicatiemiddelen. Met de uitkomsten van deze enquête krijgt het bestuur inzicht in de meningen en behoeften van de Capellenaar. Daarop wordt het gemeentelijke beleid vervolgens zoveel op afgestemd.

De uitkomst van de enquête wordt eind november verwacht.

29-09-2009

Capelle biedt voldoende woningen voor starters

Capelle biedt voldoende woningen voor starters op de woningmarkt. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door de Startersmarinier. Naar aanleiding van het onderzoek heeft het Capelse college besloten bij nieuwbouwprojecten niet specifiek in te zetten op deze doelgroep. Wel wordt met Com·wonen bekeken er meer kleinschalige geclusterde woningen beschikbaar kunnen komen voor jongeren.

Zowel in de huur- als de koopmarkt is een behoorlijk aanbod geschikte woningen voor starters. Zo is er een ruim en divers aanbod aan koopwoningen in de prijscategorie tot ¤ 175.000. Daarvan zijn er slechts enkele grondgebonden, een type dat juist onder starters de voorkeur geniet. In de huurmarkt is er ook een behoorlijk aanbod, maar starters zijn vaak jong, waardoor de huurprijs van de aangeboden woning het beschikbare budget soms te boven gaat.



Gemeente Capelle a/d IJssel