Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Wendy van Dijk verkozen tot ultieme working mom
Yunomi overhandigt 'Yunomi theekopje' en eerste exemplaar Yunomi magazine

Rotterdam, dinsdag 29 september 2009 - Bezoekers van het nieuwe online vrouwenplatform Yunomi hebben Wendy van Dijk uitgeroepen tot de ultieme working mom van Nederland1 (16,8%): een moeder die haar gezin combineert met een drukke baan. Zij nam voor deze titel het 'Yunomi theekopje' en het eerste exemplaar van het nieuwe Yunomi magazine in ontvangst. Uit onderzoek2 van Yunomi blijkt dat Nederlandse vrouwen iedere dag behoefte hebben aan tijd voor zichzelf (46%). Het recent gelanceerde Yunomi platform speelt hierop in en behandelt dagelijks onderwerpen die vrouwen raken en bezighouden, gecombineerd met onder andere een dosis praktische tips en interessante artikelen van de vrouwen zelf en de redactie. Het nieuwe Yunomi magazine dat vandaag is gelanceerd, is grotendeels gemaakt met eigen bijdragen van de Yunomi leden zelf en biedt vrouwen een momentje voor zichzelf.

Fotograaf: Michel Porro Fotograaf: Michel Porro

Verschillende vrouwenrollen
Naast Wendy van Dijk (16,8%) worden ook prinses Maxima (16,3%) en Linda de Mol (15%) door de bezoekers van Yunomi.nl gezien als moeders die het best een gezin en een drukke baan combineren. In Nederland bestaat het grootste gedeelte van de vrouwen uit working moms (35%). Deze vrouwen zien zichzelf vooral als zorgzame moeder, een veelbevraagde collega en 'altijd zichzelf'. 32% van de Nederlandse vrouwen bestaat uit career women: vrouwen zonder kinderen met een drukke baan. 17% van de Nederlandse vrouwen is een family mom. Deze moeders zien zichzelf vooral als zorgzame moeder, kok, gezinsorganiser, lieve echtgenote, sensuele minnares, goede vriendin, behulpzame dochter, bemiddelaar en 'altijd zichzelf'. 16% van de Nederlandse vrouwen is alleenstaande moeder die haar gezin combineert met een drukke baan.

Moeder Mariska en Alleenstaande Antje
Bezoekers van het online platform mochten, naast de working mom, ook op hun ultieme family mom en single mom stemmen. Mariska Bauer werd verkozen tot ultieme family mom (39,3%). Daarmee laat zij onder andere Natasja Froger (23,1%) en Leontine Borsato (22,2%) achter zich. Zangeres Antje Monteiro werd verkozen tot dé single mom (21,6%) en wordt op de voet gevolgd door Irene van de Laar (20,6%) en Nada van Nie (18,6%) als ultieme alleenstaande moeder van Nederland. 17,5% van de stemmers verkiest Patricia Paay tot ultieme single mom.

Yunomi Magazine voor en door vrouwen
Het eerste exemplaar van het nieuwe Yunomi magazine is overhandigd aan drukbezette Wendy van Dijk. Het magazine sluit aan bij het succesvolle gelijknamige online platform dat Unilever afgelopen juni lanceerde. Ivonne Boumeester, verantwoordelijk voor Yunomi, licht toe: "Vrouwen tussen 30 en 50 jaar hebben tegenwoordig steeds minder tijd voor zichzelf door de combinatie gezin, huishouden en werk. Ze gunnen zichzelf weinig extra's. Yunomi wil deze vrouwen iedere dag een momentje voor zichzelf geven. Het nieuwe Yunomi magazine is uniek omdat het grotendeels gemaakt is met bijdragen van de Yunomi bezoekers zelf en bedoeld is als een extra cadeautje voor deze vrouwen. Sinds de start hebben 800.000 vrouwen een bezoek gebracht aan Yunomi."

Het Yunomi magazine zal vanaf vandaag worden verspreid onder circa 1 miljoen huishoudens.

Kijk voor meer informatie ook op www.yunomi.nl


1Onderzoek in de vorm van een online poll uitgevoerd in september 2009 op www.yunomi.nl onder 722 Nederlandse bezoekers
2Onderzoek in april 2009 uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Insites Consulting onder 500 Nederlandse en 500 Belgische vrouwen tussen de 30 en 49 jaar oud.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht