Gemeente Utrecht

2009 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
102 Vragen van de heer V. Oldenborg
(ingekomen 1 september 2009
en antwoorden door het college verzonden op 29 september 2009)

Op 12 januari 2007 heeft Haskoning een definitief schaderapport uitgebracht betreffende schade aan het pand Oosterkade 21 tengevolge van rioleringswerkzaamheden ter plaatse die eind 2005 zijn uitgevoerd. Stadspartij Leefbaar Utrecht heeft kennis genomen van het feit dat ondanks meerdere toezeggingen door de gemeente nog altijd, na ruim 2,5 jaar, geen begin is gemaakt met herstel van de ontstane schade. Wij zijn van mening dat de lokale overheid hier ten koste van de burger ernstig in gebreke blijft. Deze situatie leidt onze fractie tot de volgende vragen:


1. Is het College met onze fractie van mening dat de gemeente in deze zaak tot op heden ernstig in gebreke is gebleven?~

Nee, de gemeente heeft de schadeafhandeling goed aangepakt.


2. Welke maatregelen heeft het College inmiddels genomen of zal het College op zeer korte termijn nemen om deze slepende zaak zo snel mogelijk bevredigend af te ronden?

De gedupeerde is schriftelijk geïnformeerd over de wijze waarop de gemeente de door haar veroorzaakte schade zal repareren. Met gedupeerde is afgesproken dat de gemeente tot schadeherstel zal overgaan op het moment dat de scheuren e.d. niet meer verergeren door nazakking. Een gespecialiseerde aannemer heeft van de gemeente opdracht gekregen de schade te repareren. In het voorjaar van 2009 heeft gedupeerde aangegeven de reparatie te willen nuitstellen tot na de zomervakantieperiode.


3. Heeft het College kennis van meer van dit soort gevallen binnen de gemeente Utrecht?

Nee


4. Welke maatregelen wil het College nemen om te zorgen dat dit soort situaties zich in de toekomst niet weer zullen voordoen?

Aanvullende maatregelen zijn niet nodig, het gaat hier om een exeptioneel schadegeval waarbij ook particuliere partijen een aandeel hebben gehad in de veroorzaakte schade.

---- --