Ingezonden persbericht


Microsoft lanceert de eerste versie van Microsoft Security Essentials

Schiphol, 29 september 2009 - Microsoft heeft de eerste versie van Microsoft Security Essentials aangekondigd. Deze software is te downloaden van http://www.microsoft.com/security_essentials/ en beschermt consumenten tegen virussen, spyware en andere bedreigingen. Security Essentials werkt voortdurend in de achtergrond en zorgt voor een permanente bescherming van de PC. Deze anti-malware service is geheel kosteloos en er is ook geen registratie voor nodig.

Microsoft Security Essentials komt in eerste instantie beschikbaar in acht talen en in 19 landen waaronder Nederland. Later dit jaar en in 2010 zal de software in meer landen en in meer talen op de markt komen. Microsoft Security Essentials is geschikt voor de 32 en 64 bit versies van Windows XP SP2 en hoger, Windows Vista en Windows 7 (inclusief de 'XP mode'). Voor updates van de software en nieuwe virusdefinities wordt gebruik gemaakt van de Microsoft Update service, zodat de bescherming voortdurend up-to-date blijft.

Microsoft Security Essentials is specifiek ontworpen voor thuisgebruik. Voor bedrijven blijft Microsoft - als onderdeel van zijn Business Ready Security strategie - beveiligingsoplossingen bieden die gebaseerd zijn op de Forefront-producten.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en stelt met zijn software, diensten en technologische oplossingen mensen en organisaties overal ter wereld in staat hun ambities te verwezenlijken.