Gemeente De Bilt


Medailles voor deelneemster World Transplant Games

Michelle Engelen wint een zilveren en twee bronzen medailles

Op maandag 28 september ontving wethouder Herman Mittendorff winnares Michelle Engelen op het gemeentehuis. Engelen nam deze zomer deel aan de World Transplant Games in Australië en kwam thuis in Bilthoven met drie medailles: een zilveren medaille voor de atletiek estafette en twee bronzen medailles voor badminton - enkel en dubbel.

Engelen is sinds haar geboorte nierpatiënt en heeft in 2004 een nier van haar vader gekregen. Beiden hebben ze in de periode erna nog lange tijd in het ziekenhuis gelegen. Bij Engelen is de nier goed aangeslagen, maar haar vader is door verscheidene complicaties na de operatie zelf ook nierpatiënt geworden. Engelen vraagt aandacht voor dit onderwerp door onder andere deel te nemen aan de World Transplant Games en hoopt iedereen over te halen orgaandonor te worden. Ook zet zij zich actief in voor de Stichting Sport en Transplantatie.

De Stichting Sport en Transplantatie faciliteert en stimuleert actieve sportbeoefening door orgaangetransplanteerden. Transplantatie betekent een nieuw leven. Een leven dat getransplanteerden met beide handen aangrijpen. Zij laten dit ondermeer zien door als sporter aan de tweejaarlijkse World Transplant Games deel te nemen. Het succes van transplantatie geeft hoop aan mensen die op de wachtlijst staan voor een nier-, lever-, hart-, long- of beenmergtransplantatie. Het bevorderen van donorregistratie is de beste manier deze patiënten te helpen.

De 18e Wereldspelen worden in 2011 in Göteborg - Zweden gehouden van 18 tot en met 25 juni. Engelen hoopt ook dan weer deel te nemen.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de communicatieadviseur, Ingrid Verbeek, telefoon (030) 228 95 01.

Voor meer informatie over de Stichting Sport en Transplantatie raadpleeg de website www.sportentransplantatie.nl.

Bilthoven, 29 september 2009