Fortis Bank

Published: 17:30 29.09.2009 GMT+2 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis en UBS AG - Kennisgeving

In het kader van de transparantievereisten, heeft UBS AG op 21 september 2009 een kennisgeving ingediend waarin wordt aangegeven dat hun belang de statutaire drempel van 3% van de door Fortis uitgegeven aandelen heeft overschreden.

Op 21 september, hield UBS AG 92.493.226 effectieve en potentiële stemrechten, ofwel een belang van 3,68%.

Een kopie van de kennisgeving van UBS AG is als bijlage bij dit persbericht gevoegd.

De door Fortis ontvangen kennisgevingen zijn beschikbaar op de website van Fortis in de rubriek 'Investor Relations - Het aandeel - Transparantievereisten' (http://www.fortis.com/nl/aandeelhouders/transparantievereisten.asp).

Met verzekeringen als corebusiness, telt Fortis (www.fortis.com) meer dan 10.000 medewerkers in België en in andere landen. De vier kernmarkten van Fortis zijn: België, het Verenigd Koninkrijk, Europa en Azië.

AG Insurance, waarin Fortis een belang van 75% heeft, is van oudsher marktleider in de segmenten Life en Non-Life op de thuismarkt België. AG Insurance positioneert zich eveneens als een belangrijke speler in het segment Employee Benefits. Buiten België is Fortis Insurance International, een volledig dochterbedrijf van Fortis, via eigen vestigingen, joint ventures of locale partners, actief in de drie andere markten. In het Verenigd Koninkrijk dingt Fortis naar de tweede plaats op de markt voor autoverzekeringen. In Azië maakt Fortis gebruik van zijn knowhow om samenwerkingsverbanden met een hoge toegevoegde waarde op te zetten.

In 2008, werd 54% van de omzet van de verzekeringsactiviteiten in België behaald en 46% in de andere landen.

Fortis heeft een belang van 45% in Royal Park Investments, een entiteit waarin een gestructureerde kredietenportefeuille is ondergebracht. Fortis heeft ook 100% deelnemingen in financiële vehikels, waarvan Fortis de financiële activa en verplichtingen beheert. Fortis is op Euronext genoteerd (Brussel - Amsterdam).