De oerwetten van het familiebedrijf


Gré Honingh-Pauw over verborgen hiërarchieën en relationele processen

MONNICKENDAM, 20090920 -- Een familiebedrijf is een samenleving in het klein. Het is de oudste en meest voorkomende ondernemingsvorm. Hier gelden ook vandaag de dag nog oerwetten. Wetten die we intuïtief kennen. En hoe verhouden deze wetten zich in de moderne tijd, waarin verandering de essentie is van overleven? Daarover gaat deze Areópagus-avond over Het familiebedrijf. Gré Honingh-Pauw uit Broek in Waterland weet er alles van.

Zij is trainer/coach en schrijver van het boek `Dynamiek in familiebedrijven'. Bovendien schreef ze het boek `Natuurwetten - over de betekenis van oerwetten in onze samenleving'. Honingh-Pauw komt zelf uit een familiebedrijf en is ingetrouwd in een ander familiebedrijf.

Ze laat stukjes uit een film zien over de familiebedrijfscultuur om de oerwetten in het familiebedrijf zichtbaar te maken. Na elk filmfragment is er ruimte voor reacties uit de zaal.

De Grote Familiebedrijf Avond vindt plaats op dinsdag 29 september in de Lutherse Kerk aan het Zuideinde in Monnickendam. De avond begint om 20.00 uur met koffie. Het programma begint om 20.30 uur stipt en eindigt om 22.00 uur, even stipt. De toegang is vrij. Bij de uitgang staat de Areópagus-bus voor uw bijdrage.

Bijlagen: 2 foto's, een portret van Gré Honingh-Pauw en het omslag van haar boek `Dynamiek in familiebedrijven'.

http://www.areopagus.nl





Ingezonden persbericht