Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

VOORSTELLING VAN EEN NIEUW BOEK ROND BORSTVOEDING

'BORSTVOEDING NATUURLIJK EENVOUDIG'

Dit boek is de vertaling van de Amerikaanse bestseller 'Breastfeeding made simple'. Het is een meer dan bruikbare aanvulling op de boeken over borstvoeding die al op de Nederlandstalige markt aanwezig zijn. Het richt zich tot ouders en zorgverleners. Dit boek geeft de sleutels tot een succesvolle borstvoeding en is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten.
Borstvoeding lijkt soms een hele uitdaging. Dit boek helpt borstvoeding eenvoudiger maken. Borstvoeding, natuurlijk eenvoudig ! Een must op het nachtkastje van elke moeder en zorgverlener.

Welke meerwaarde heeft dit boek?
Het gaat uit van de basisbehoeften van een baby, waarbij borstvoeding de meest natuurlijke voeding is. Borstvoedingstechnieken en het voorkomen van problemen worden uitgelegd aan de hand van zeven eenvoudige natuurwetten.
De zeven natuurwetten in verband met borstvoeding zijn:
- Baby's zijn gemaakt om borstvoeding te krijgen
- Het lichaam van de moeder is de natuurlijke omgeving van de baby
- Goed aanleggen doet de melk goed stromen
- Vaak voeden in het begin zorgt voor meer melk later
- Elk borstvoedingsduo heeft zijn eigen ritme
- Meer melk uit zorgt voor meer melk in
- Kinderen stoppen vanzelf met borstvoeding.

Het boek plaatst borstvoeding in zijn juiste kader waar het generaties lang heeft thuisgehoord: een natuurlijk en eenvoudig gebeuren. Door de moeder uit te leggen wat de natuurlijke wetmatigheden zijn die aan de basis liggen van een succesvolle borstvoeding, kan zij het hoofd bieden aan tegenstrijdige informatie van vrienden, media en spijtig genoeg soms ook van gezondheidswerkers.
In een tijd dat borstvoeding opnieuw alom aanbevolen wordt door medici doch in de samenleving (publieke opinie, werkgevers, media) nog niet de plaats heeft gekregen die haar toekomt, is dit boek een essentiële partner voor jonge ouders.

Hoe kwam dit boek tot stand ?
De Bakermat, Expertisecentrum Kraamzorg en Praktijk voor vroedkunde heeft in Vlaanderen 25 jaar expertise in begeleiding bij borstvoeding. Op vraag van Kind en Gezin heeft de Bakermat dit basisboek over borstvoeding vertaald en bewerkt naar de Vlaams-Nederlandse situatie. Een multidisciplinair team met een vroedvrouw-lactatiekundige IBCLC, een pedagoog, een gezinssocioloog, een LLL-leidster, een kinderarts, een gynaecoloog en een huisarts namen deze opdracht gedreven ter harte.

"Dit boek is een essentiële partner voor de moeder en de zorgverlener. Het zal vele moeders helpen om borstvoeding eenvoudiger te maken waardoor zij op natuurlijke wijze langer borstvoeding zullen kunnen geven."
(Em. prof. dr. Hugo Devlieger, kinderarts)

Auteurs Nancy Mohrbacher & Kathleen Kendall-Tackett
ISBN 978-90-441-2509-2
Uitgeverij Garant, 279 blz
E 24.50

Verkrijgbaar bij: vzw De Bakermat, Leuven of te bestellen bij elke boekhandel

De uitgave is een initiatief van vzw De Bakermat

www.debakermat.be en www.wegwijsborstvoeding.be