Direct Wonen Vastgoed streeft naar beleggingsvolume van 200 miljoen

29/09/2009 14:19

Direct Wonen N.V.

Den Haag 29 september 2009 - Direct Wonen N.V. heeft 3 divisies (verhuur, nieuwbouw en financiële diensten). Direct Wonen Nieuwbouw heeft de afgelopen jaren projectmatig (nieuwbouw) woningen verkocht. Gezien de huidige marktomstandigheden (de kredietcrisis) waarin Direct Wonen kansen ziet ontstaan op de bestaande woningmarkt heeft zij ervoor gekozen om de naam van haar divisie Direct Wonen Nieuwbouw te veranderen in Direct Wonen Vastgoed.

"De strategie van de vastgoeddivisie hebben we aan het begin van het jaar uitgestippeld en begint nu vorm aan te nemen. Naast het investeren in nieuwbouwprojecten gaat Direct Wonen Vastgoed zich ook richten op het verwerven van bestaande woningcomplexen. De naam Direct Wonen Vastgoed past bij dit bredere pakket aan activiteiten van deze divisie - aldus Frederik Sinke, Commercieel Directeur van Direct Wonen Vastgoed."

Direct Wonen Vastgoed streeft naar een beleggingsvolume van 200 miljoen euro, te investeren in (verhuurde) woningen complexen. Met diverse partijen wordt op dit moment onderhandeld over het verwerven van woningen, waarbij de selectiecriteria eenvoudig zijn:

- minimaal 50 eenheden;

- huurniveau onder 850 euro per maand;

- in de Randstad of één van de top 20 steden van Nederland.

Momenteel bevindt Direct Wonen Vastgoed zich in de afrondingsfase van de aankoop van een aantal complexen. De doelstelling van Direct Wonen Vastgoed is om nog dit jaar overeenkomsten te sluiten. In 2010 wil de vastgoeddivisie doorgaan met het uitbouwen van haar portefeuille binnen een mix van bestaande woningen en nieuwbouwprojecten.

Over Direct Wonen Vastgoed

Direct Wonen Vastgoed investeert in woningprojecten, zowel nieuwbouw als reeds verhuurde woning complexen. Direct Wonen heeft een prominente positie binnen de huizenmarkt in Nederland met meer dan 5,3 miljoen unieke bezoekers op de website en 542.000 geregistreerde woningzoekenden per jaar. De uitgebreide database van Direct Wonen bevat gedetailleerde informatie van de potentiële huurders.

De gegevens uit de database bieden de mogelijkheid woonprojecten tot in detail te analyseren en de haalbaarheid van een project vast te stellen. Direct Wonen Vastgoed heeft deze methode al in 2006 en 2007 met succes geïmplementeerd en een uitstekend track record laten zien in het aan- en verkopen van nieuwbouw projecten. Aansprekende voorbeelden zijn Het Funen-Park te Amsterdam, de Statendam te Rotterdam en de Vista's in Amersfoort.

Direct Wonen Vastgoed maakt onderdeel uit van Direct Wonen NV.

http://www.directwonenvastgoed.nl