Project Gemeente Westland


Informatieavond kern 's-Gravenzande

Publicatiedatum: 04-09-2009

Op woensdag 30 september a.s. organiseert de gemeente Westland een informatie-/inspraakavond over de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van de kern 's-Gravenzande en het voorontwerp bestemmingsplan Centrum 's-Gravenzande. Wij nodigen u graag uit hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentekantoor in 's-Gravenzande (Van Geeststraat 1).

Het programma ziet er als volgt uit:
19.30 uur Inloop met koffie en thee
19.45 uur Welkomstwoord door A.W. (Bram) Meijer, wethouder ruimtelijke ordening
19.50 uur Presentatie Ruimtelijk Ontwikkelingskader Kern 's-Gravenzande door F.H. (Frank) Immerzeel, stedenbouwkundige 20.10 uur Presentatie Voorontwerp bestemmingsplan 's-Gravenzande door mevrouw A. Kishoenmisier, ruimtelijkn ordeningsjurist 20.30 uur Informeel deel: gelegenheid om vragen te stellen en een reactie te geven
22.00 uur Einde bijeenkomst

Ontwikkelingskader en bestemmingsplannen

Er komen drie stukken in procedure die te maken hebben met de ruimtelijke ontwikkeling van 's-Gravenzande: het Ruimtelijk Ontwikkelingskader Kern 's-Gravenzande en de voorontwerp bestemmingsplannen Woonkern 's-Gravenzande en Centrum 's-Gravenzande.

Het Ruimtelijk Ontwikkelingskader (ROKK) is het beleidsstuk waarin de stedenbouwkundige kaders tot 2020 staan. Ruimtelijke ontwikkelingen zijn hierin in samenhang bekeken met thema's als verkeer, volkshuisvesting, economie en werkgelegenheid. Op basis van het ROKK worden de voorontwerp bestemmingsplannen Centrum 's-Gravenzande en Woonkern 's-Gravenzande opgesteld. Deze bevatten de juridische regels voor het gebruik en de bouwmogelijkheden in het plangebied. Zo krijgt u met een bestemmingsplan te maken als u een bouwvergunningaanvraag indient of antwoord wilt op de vraag of u zich op een bepaalde locatie mag vestigen.

Procedure

Het Ruimtelijk Ontwikkelingskader Kern 's-Gravenzande ligt ter inzage van 7 augustus t/m 8 oktober 2009. Een ieder wordt in de gelegenheid gesteld om gedurende deze termijn een inspraakreactie in te dienen. Het voorontwerp bestemmingsplan Centrum 's-Gravenzande ligt ter inzage van 18 september tot 30 oktober 2009.

Aanmelden

Om organisatorische redenen willen wij graag weten of u op 30 september aanwezig zult zijn. U kunt zich aanmelden bij mevrouw M. Vollebregt, tel. 672578 of e-mail: MVollebregt@GemeenteWestland.nl.