Saxion Hogescholen
BR>

do 24 september 2009

Feestelijke afsluiting project 'Parels rijgen in de regio'

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 30 september op kasteel Rosendael presenteren lokale ondernemers, betrokken bij het project Zuid-Oost Veluwezoom, hun arrangementen. De arrangementen zijn voortgekomen uit het door Saxion gecoördineerde RAAK-MKB project `Veluwezoom: Parels rijgen in de regio', dat officieel eindigt in oktober 2009. Naast het presenteren van de arrangementen geeft Henk Beukhof, directeur van Nationaal Park de Hoge Veluwe, zijn visie op samenwerking tussen verschillende partijen in de regio.

De Zuid-Oost Veluwezoom is een bijzonder gebied aan de onderkant van de Veluwe. Het wordt ook wel `het gouden randje' van de Veluwezoom genoemd. Het gebied was nog relatief onontdekt door toeristen en recreanten. De ondernemers wilden samen de parels in het gebied aan elkaar rijgen om concurrentie te bieden aan omliggende trekpleisters als de Veluwe en Arnhem. Zij schakelden het Saxion kenniscentrum Hospitality Business in voor hulp.

Belevingsconcepten
Het ontwikkelen van nieuwe belevingsconcepten voor het gebied was het uitgangspunt van projectleiders Bert Janssen en Thérèse Dona. Het project werd opgezet rond zes thema's die mensen naar het gebied leiden, ze met diverse concepten regiobreed binden, waardoor ze langer blijven en terugkomen.

Vervolg
Hoewel de subsidie voor het project op 1 oktober a.s. afloopt, betekent dit niet het einde van de samenwerking. Saxion blijft graag betrokken bij het gebied en ondernemers kunnen nog steeds terecht met hun vraagstukken. Verschillende onderzoeken in het project zijn al vertaald in concrete producten. Diverse arrangementen zijn onlangs opgezet en zullen in het komende jaar worden aangeboden aan de bezoekers van de Veluwezoom, hopelijk met groot succes! Ook heeft de gemeente Rheden aanbevelingen gebruikt in een nieuwe recreatienota.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

De pers is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze eindbijeenkomst.
De bijeenkomst, Kasteel Rosendael (Rosendael 1 te Rozendaal) begint om 12.30 uur en duurt tot circa 17.30 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Renate Bouwmeester 0570 - 603 742.