Zorgonderneming verbetert publiekscommunicatie door digital signage

24/09/2009 13:30

Speak B.V.

Bezoekers en bewoners van zorgonderneming Beweging 3.0 worden sinds kort op een dynamische manier geïnformeerd. Een innovatief digitaal informatiesysteem, gerealiseerd door Speak, zorgt ervoor dat op het juiste moment en de juiste plaats de juiste boodschap wordt gecommuniceerd. Op 30 locaties, verspreid over het midden van Nederland, voorzien informatieschermen bezoekers op effectieve wijze van concern- en locatienieuws, het laatste gezondheidsnieuws, vacatures en belangrijke mededelingen. Daarnaast zorgt digital signage, ook wel narrowcasting genoemd, voor een verzachting van de wachttijd.

"Beweging 3.0 is voortgekomen uit een fusie tussen twee zorginstellingen. De nieuwe organisatie zocht een oplossing om op een meer centrale manier met haar diverse doelgroepen te communiceren. Wij adviseerden digital signage. Door de inzet van beeldschermcommunicatie op strategisch gekozen plaatsen worden op 30 locaties de bezoekers en bewoners op dynamische wijze geïnformeerd. De gepresenteerde informatie is toegespitst op de doelgroep van de betreffende locatie," aldus Alex Talsma, directeur van Speak.

De tientallen beeldschermen bevinden zich voornamelijk in de centrale hal, bij de receptie en in de wachtruimtes van de locaties. De content wordt dagelijks vernieuwd. Dit gebeurt zowel op centraal als decentraal niveau. De contentmanagers plaatsen tekstberichten, foto's en video's via een gebruiksvriendelijk webbased Content Management Systeem op de beeldschermen. Daarnaast wordt automatisch het laatste gezondheidsnieuws van Nu.nl ingelezen.

Alex Talsma vervolgt: "In de toekomst kan het informatiesysteem ook worden ingezet voor calamiteitencommunicatie. De beeldschermen worden dan gebruikt om medewerkers en bezoekers te waarschuwen en te informeren in noodsituaties, zoals bij een brand, overstroming of evacuatie. Door de communicatie met klanten en de bewoners van de woonzorgcentra en verpleeghuizen naar een hoger niveau te tillen, geeft Beweging 3.0 een goed voorbeeld aan andere zorginstellingen." Het systeem is gebaseerd op de software PADS van het bedrijf Net Display Systems uit Eindhoven.

Total Media Event

Op woensdag 30 september en donderdag 1 oktober wordt in Madrid het Total Media Event georganiseerd: dé digital signage beurs van Spanje. Gedurende dit evenement worden in diverse categorieën seminars georganiseerd. Speak is uitgenodigd om in de categorie Health Care de gerealiseerde digital signage oplossing bij Beweging 3.0 nader toe te lichten. "Deze zorginnovatie is ook in Spanje opgemerkt. Goed contact met bezoekers, cliënten en natuurlijk ook de eigen medewerkers wordt door digital signage mogelijk. Daarover delen we graag onze kennis in Madrid," aldus Alex Talsma.

Over Beweging 3.0

Beweging 3.0 is een nieuwe zorgonderneming in Midden-Nederland. Vanuit 30 locaties (o.a. woonzorgcentra, verpleeghuizen, thuiszorglocaties en consultatiebureaus) wil Beweging 3.0 mensen helpen een zo aangenaam mogelijk leven te leiden met de beste zorg, maatschappelijke ondersteuning en hulp, passende woonconcepten, diensten en services.

Over Speak

Speak helpt organisaties met advies, realisatie en beheer van digitale communicatiekanalen, zodat de informatievoorziening in de richting van interne en externe doelgroepen verbetert en er meer rendement ontstaat. Kernactiviteit van Speak is het vertalen van communicatievraagstukken in concrete oplossingen als narrowcasting, internetsites, interactieve screensavers en mobiele toepassingen.





http://www.speak.nl