Gemeente Rotterdam

Wat moet er de komende jaren gebeuren op het gebied van volkshuisvesting en wonen in Rotterdam? Hoe zien woningcorporaties en gemeenteraad de taak van het gemeentebestuur op dit gebied? De raadscommissie Fysieke Infrastructuur Buitenruimte en Sport organiseert op woensdag 30 september in samenwerking met de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting een minisymposium over deze onderwerpen.

Het doel is de contacten tussen gemeente en woningcorporaties te intensiveren en na te denken over het wonenbeleid in de periode 2010-2014. Ook wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) levert zijn bijdrage aan het symposium.

Huisvestingswet en Woonvisie
Zaken die van wederzijds belang zijn komen tijdens dit symposium aan bod, zoals het voornemen van minister Van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) voor een andere vorm van toezicht op corporaties en de nieuwe Huisvestingswet. Vanuit enkele actuele Rotterdamse ontwikkelingen op het gebied van wonen proberen de aanwezigen ook verbanden te leggen met het uitvoeringsprogramma Woonvisie 2010-2014. Te denken valt aan nieuwe prestatieafspraken, een stedelijk protocol bewonersparticipatie en stedelijke vernieuwing.

Opbrengst
De gemeenteraad wil vaker en intensiever met woningcorporaties van gedachten wisselen over zaken met betrekking tot de woningmarkt in Rotterdam. Verder wil de raad met dit symposium opbrengst leveren voor nieuw beleid bij zowel de gemeente als corporaties.

Programma

15.00-15.35 uur Inloop en welkom door commissievoorzitter Metin Çelik 15.35-16.30 uur Sprekers Karin Sleeking (VNG), Arjen Zandstra (RIGO Amsterdam) en Pieter Bol (dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting) 16.30-17.15 uur Afrondende discussie met sprekers, wethouder Hamit Karakus en Koos Karssen (Stadsregio Rotterdam)
17.15-18.00 uur Afsluiting en borrel

Bron: Griffie, 25-09-2009