Dierenbescherming maakt zich op voor Vergeten Dierendag 5 oktober 2009

29/09/2009 10:51

Dierenbescherming

Dierenbescherming maakt zich op voor Vergeten Dierendag 5 oktober 2009

Komend weekend is het Werelddierendag, de dag waar veel huisdieren reikhalzend naar uit kunnen kijken. Helaas geldt dit niet voor de miljoenen dieren die we met z'n allen verorberen, voor proeven inzetten, verhandelen, bejagen of verwaarlozen. Kortom, de miljoenen dieren die geen extra aai, knuffel, kluif of nieuwe hondenmand krijgen.

Om stil te staan bij al deze vergeten dieren, riep de Dierenbescherming vorig jaar 5 oktober uit tot 'Vergeten Dierendag' en besloot de vereniging de viering van de commercieel uitgeholde Werelddierendag tot nader order op te schorten.

De Dierenbescherming vraagt deze week, in de aanloop naar Vergeten Dierendag op 5 oktober 2009, via posters in bushokjes, tv-spotjes, de website www.dierenbescherming.nl en tv-programma's aandacht voor vergeten dieren. Ook organiseert de vereniging twee evenementen en vindt tussen 4 en 10 oktober de landelijke collecteweek plaats.

Woensdag 30 september - 10 oktober

Van 30 september tot 10 oktober brengt de Dierenbescherming vergeten dieren onder de aandacht van het publiek. Dit gebeurt met een nieuwe, confronterende tv-spot en een landelijke postercampagne in bushokjes. Daarnaast staat de website van de Dierenbescherming, www.dierenbescherming.nl helemaal in het teken van Vergeten Dierendag.

Zaterdagmiddag 3 oktober: Minister Verburg bij vergeten dieren in Breda

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) brengt van 13.00-14.00 uur een bezoek aan het dierenasiel in Breda. Daar staat zij samen met directeur Frank Dales van de Dierenbescherming en kids van de Kids for Animals (de jeugdafdeling van de Dierenbescherming) stil bij vergeten dieren. De kids doen een dierendans en nodigen de minister uit om het beeldmerk van de campagne (een vergeten dier) op de handpalm te tekenen. Tevens vindt een rondleiding in het asiel plaats.

Zondagavond 4 oktober: Vergeten Dierengala met verkiezing 'Dierenheld 2009'

De Dierenbescherming houdt aan de vooravond van Vergeten Dierendag wederom haar eigen lintjesregen tijdens het Vergeten Dieren-gala in de Rode Hoed in Amsterdam. Zo'n 50 mensen krijgen een onderscheiding opgespeld omdat zij iets bijzonders hebben gedaan of hebben betekend voor dieren. Vijf van hen zijn genomineerd voor de titel "Dierenheld 2009", een verkiezing die i.s.m. "Hart van Nederland" (SBS6) tot stand komt. Op het Vergeten Dieren-gala maken presentatrice Milika Peterzon en directeur Frank Dales van de Dierenbescherming bekend wie dit jaar de winnaar is.

Het publiek kan tot 3 oktober 22.00 uur via www.dierenbescherming.nl zijn stem uitbrengen wie de "Dierenheld 2009" moet worden.

Maandag 5 oktober: Vergeten Dierendag op de Dam

Op 5 oktober roept de Dierenbescherming het publiek op om zelf een tekening van een dier in hun handpalm te tekenen. Dit moet de komende jaren hét symbool van Vergeten Dierendag worden, vergelijkbaar met de pink ribbon of het polsbandje van Lance Armstrong. Met de tekening in je hand geef je aan dat je die dag iets niet wilt vergeten: de dieren die het slecht hebben. Bekende Nederlanders als Ruud de Wild, Nicolette Kluivert, Georgina Verbaan en Egbert Jan Weber delen op de Dam in Amsterdam 12.00-13.00 uur dieren-handtekeningen uit aan het aanwezige publiek.

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd bij de evenementen aanwezig te zijn. Daarnaast is beeldmateriaal (digitale versies van tv-spot en abri-poster) beschikbaar.





http://www.dierenbescherming.nl

http://www.dierenbescherming.nl